Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Cornellà investiguen una banda de lladres que a principi de mes va intentar entrar a robar en pis del carrer de Josep Cuixart de Cornellà del Llobregat.

Tot i que normalment la policia necessita enxampar amb les mans a la massa els lladres, en aquesta ocasió els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cornellà compten amb una ajuda molt important: les càmeres de seguretat de la porta d'una de les cases del bloc va gravar els lladres que van accedir a l'interior de la finca.

 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, de fonts al corrent de la investigació, els Mossos d'Esquadra tenen imatges de tres persones, de tres dels lladres que van accedir. A hores d'ara la policia catalana encara no els té identificats, però creuen que amb el vídeo, al qual ha tingut accés aquest mitjà, i les fotografies dels tres, els podran enxampar.

La policia catalana també ha demanat col·laboració a les unitats policials d'altres demarcacions de Catalunya per si poden ajudar a posar noms i cognoms als lladres.

Vídeo d'uns lladres posant marcadors a Cornellà

Els fets van passar la matinada del dissabte 1 de maig de 2021. Tal com es pot veure a les imatges en poder dels Mossos d'Esquadra, els lladres van col·locar petits plàstics transparents a les portes de la totalitat dels pisos del bloc. L'endemà, dos de maig, al voltant de les set del matí, els lladres van tornar per comprovar els marcadors que havien deixat als pisos. Finalment no van robar en cap dels pisos i els Mossos ho investiguen com una temptativa de robatori amb força.

Fotos Ladrones Cornellà - CME

Imatge dels tres lladres detectats per les càmeres de seguretat / CME

Els investigadors no van rebre les imatges fins dilluns. Si haguessin rebut l'avís abans, sabent que els lladres havien deixat els marcadors i que havien de tornar, els haurien pogut detenir el dia que els van anar a revisar.

Marcadors per localitzar pisos buits

Posar marcadors gairebé transparents a les portes de cases és una de les tècniques que fan servir els lladres per saber si el pis està buit o no. Col·loquen el marcador -un trosset de plàstic que gairebé no es veu- i hi tornen l'endemà per saber si alguna persona hi ha entrat o no, d'aquesta manera saben si poden entrar-hi o s'hi poden trobar gent a l'interior.

Les marques són prou petites com per si hi entren els propietaris no detectin que els lladres havien posat el marcador. Els Mossos d'Esquadra fan crides habitualment a la població per si es detecten aquests plàstics avisar immediatament al telèfon d'emergències 112 per tal d'intentar caçar els lladres.