Surrealistes imatges. Un detingut a Salt, al Gironès, a tocar de la capital, es grava a ell mateix a l’interior d’un cotxe patrulla de la policia catalana després de ser arrestat pels Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el cap de la comissaria Salt ha ordenat obrir una investigació i s’ha pres declaració als dos agents que surten al vídeo, per aclarir què va passar. 

Els fets van passar al voltant de les cinc de la tarda del 14 d’abril, la setmana passada. Els agents van ser requerits per un incident a la via pública i el protagonista del vídeo, un jove de 22 anys, nacionalitat espanyola i més de 20 antecedents -si sumem els de quan era menor d’edat- va quedar arrestat per haver colpejat a una altra persona. Va ser emmanillat per davant i no se li van retirar les seves pertinences, tal com es veu al vídeo. Durant el trajecte, l’home es grava, intentant parlar amb els policies que el traslladen i demanant que li abaixin la finestra del cotxe patrulla. Finalment, també enregistra els dos agents que van davant del cotxe mampara dels Mossos. 

El vídeo des del cotxe dels Mossos, penjat a TikTok

Just després de fer el vídeo, l’home va penjar la gravació, que no dura més d'un minut, a TikTok, en un perfil que ja ha estat clausurat, segons ha denunciat ell mateix, a Instagram. El jove, conegut de la policia pels seus incidents i antecedents a Salt, va passar a disposició judicial l’endemà i va quedar en llibertat amb càrrecs. 

 

Els Mossos han obert una investigació per aclarir els fets. Fonts oficials de la policia catalana han explicat que si bé no és habitual, per necessitats del servei, quan pot ser perillós fer-ho a la via pública, es fa l’escorcoll dels arrestats en una zona més tranquil·la. El protocol també detalla que les detencions s’han de fer emmanillant l’arrestat per darrere, un fet que, també segons es pot veure al vídeo, no es va complir. Les indagacions que facin els comandaments de la comissaria de Salt serviran per aclarir què va passar el passat 14 d’abril i, si és el cas, com s’hagués pogut evitar.

El conegut reincident se’n riu dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra també han tingut coneixement que l’arrestat va penjar a les seves xarxes socials, a Instagram, una fotografia d’ell sobre un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra. Fonts de la policia catalana confirmen que la imatge és en un carrer de Salt, on resideix l’home, però es desconeix de quan és i si és real. “Un dia darrere d’ells, l’altre a sobre d’ells”, assegura el text que acompanya la fotografia.

Salt foto

Imatge del detingut a sobre d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra, a Salt / Cedida

En aquestes mateixes xarxes socials es pot veure com el jove de 22 anys arrestat pels Mossos d’Esquadra mostra imatges d’ell amb armes i també consumint un combinat que barreja begudes energètiques estil Red Bull amb un xarop per la tos, la Toseína. La barreja de la codeïna i la prometazina amb begudes amb gas genera un combinat que es veu en botellons.

Un cotxe dels Mossos ‘segrestat’ en una gasolinera

No és el primer cop que els vehicles dels Mossos són protagonistes d’una investigació per part de la policia catalana. Un treballador d’una empresa que es dedica a l’equipació de cotxes pels Mossos va agafar un vehicle i, en una gasolinera del Berguedà, va fer-lo servir, activant les sirenes i gravant-ho amb el mòbil.