La cadena belga VTM ha difós les imatges de la detenció de l'exeurodiputat hongarès József Szájer quan provava d'escapar-se d'una orgia homosexual a Brussel·les, vulnerant les restriccions per la Covid.

Un eurodiputat ultra, agafat en una orgia il·legal gai

Els fets van ocórrer a finals del novembre passat, quan József Szájer, del partit ultraconservador Fidesz -el del primer ministre d'Hongria, Viktor Orban- va ser detingut en intentar escapar-se d'una orgia amb 25 homes despenjant-se per un desguàs per fugir carrer a baix.

La policia va irrompre a les 21.30, just abans del començament del toc de queda, en un primer pis ubicat en un carrer empedrat a un pas de la Grand Place. Els agents van topar amb desenes d'homes, molts d'ells despullats. Entre els presents, segons va avançar La Dernière Heure, es trobaven l'eurodiputat i també diversos diplomàtics.

Szajer Jozsef / Efe

Szajer Jozsef / Efe

Paradoxalment, el partit Fidesz presenta una dura postura enfront la comunitat LGTBI. Szájer, doctor en dret, va ser un dels autors de la polèmica Constitució hongaresa de 2010, criticada pels activistes de drets humans per crear un ambient hostil cap aquest col·lectiu.

Imatges inèdites de la detenció de Szájer

Aquesta tarda la cadena flamenca VTM difondrà les imatges de la detenció al programa 'Flikken BXL', gravades per un equip de reporters que estava seguint una patrulla de policia a Brussel·les. La cadena ja va emetre un avanç de cinc minuts.

En arribar al lloc dels fets els reporters van topar amb la detenció d'una persona vestida amb jaqueta negra, pantalons de xandall, una gorra d'arc de Sant Martí i una motxilla a l'esquena. Aquest és el nostre home. L'individu, que havia intentat escapar sense èxit per la finestra, era Szájer, de 59 anys, membre fundador del partit Fidesz, casat amb una jutgessa del Tribunal Constitucional d'Hongria, Tünde Handó, i pare d'una filla.

Szajer Jozsef / Efe

Szajer Jozsef / Efe

Al vídeo que difondrà la cadena també es pot veure l'organitzador de l'orgia, David Manzheley, de 29 anys, que després de la polèmica festa va denunciar en diversos mitjans de comunicació la forma en què els agents van tractar els assistents de la gran vetllada sexual durant la seva identificació.

Els agents també haurien trobat estupefaents en l'escena. Szájer va afirmar no haver consumit drogues, malgrat que la policia li va trobar una pastilla d'èxtasi. "No és meva, no sé qui ni com va ser col·locada", va lamentar el ja exeurodiputat.

Dimissió després de l'escàndol

Abans que la notícia transcendís a la premsa Szájer va dimitir com a diputat europeu. El polític hongarès assegurava que la seva decisió era meditada fruit d'"una llarga reflexió". Al cap de pocs dies es va saber el motiu transcendental de la seva renúncia i ell mateix va emetre un comunicat: "Lamento profundament haver violat les restriccions de la Covid. Va ser irresponsable per part meva. Estic preparat per pagar la multa que se m'imposi. Demano disculpes a la meva família, als meus col·legues, als meus votants. Els demano que avaluïn el meu pas en fals sobre el rerefons de 30 anys de dedicació i treball dur", va relatar.

Parlament Europeu / Efe

Parlament Europeu / Efe

Szájer és considerat com una de les persones més influents d'Hongria, amb una llarga trajectòria política i més de 15 anys com a eurodiputat. Va participar al principi de la seva carrera en la transició d'Hongria el 1989 i va arribar a ser el 2004 vicepresident del grup parlamentari del Partit Popular Europeu.

En definitiva podem confirmar que l'ànsia pel sexe tumultuós indueix a la transgressió dels estats d'alarma, i que per a alguns la luxúria és una força rebel que serveix per conèixer gent... molt de pressa. Les epidèmies adormen els impulsos sexuals? És un tema. Això dependrà de cadascú. Sembla que a uns quants, que se sàpiga, davant les restriccions, els és necessari pecar dur i fer-ho a l'engròs.