Els veïns del Parc Central de Nou Barris de Barcelona han denunciat en diverses ocasions l’estat que té aquest parc i com cada tarda i vespre, quan es fa de nit, es converteix en una zona molt perillosa. Gairebé cada dia, segons asseguren els veïns, que ho documenten amb un vídeo, on es veu fins i tot que ha d’actuar els Mossos d’Esquadra amb equips d’ordre públic, hi ha baralles i enfrontaments, entre les persones que hi ha instal·lades en tendes a la zona, a tocar de l’Ajuntament del districte, i altres passavolants. Molts cops aquests conats de baralles, que alguns cops han acabat amb ferits per arma blanca, s'inicien per petits robatoris o per discussions pujades de to per elevats consums de droga i alcohol

La situació, asseguren els veïns, és insostenible. Cada nit hi ha baralles, crits i cops. I també ferits. Les baralles, com es pot veure en aquest vídeo, s’allarga durant estona, i són els mateixos veïns que viuen a tocar d’aquest parc, els que han de trucar a la policia. Asseguren, que si bé la comissaria de la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana del districte de Nou Barris està a tocar, molts cops no tenen efectius per actuar.

En les imatges del vídeo, on es veuen diverses persones que viuen al parc barallar-se, no s’atura fins que fa acte de presència dos vehicles dels Mossos d’Esquadra i una furgoneta de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos, que dóna suport a les patrulles de seguretat ciutadana.

Cada cop pitjor

Segons expliquen els veïns, la zona, sobretot de nit, però també a la tarda, quan hi passen nens i persones joves o gent gran, s’ha complicat molt els darrers anys per la falta d’intervenció per part del consistori. La zona més complicada és davant de la Biblioteca de Nou Barris, diversos metres quadrats que queden dintre del parc i que, amb l’arribada de persones que s’hi han instal·lat, amb tendes de campanya i matalassos, han generat inseguretat.

Els veïns reclamen intervencions per part del consistori per evitar que la violència es cronifiqui en aquesta zona, que cada cop és menys utilitzada per la gent del barri, asseguren.