S'ha viralitzat el vídeo d'una baralla campal en una desocupació a Rubí (Vallès Occidental). A ElCaso.cat hem parlat amb un dels detinguts que ha explicat la seva versió dels fets, molt diferent de la que expliquen els Mossos d'Esquadra. "Volem que es faci justícia", explica l'arrestat.

Desocupació problemàtica a Rubí

Els fets han passat aquest dijous cap a les 17:00 al carrer Pontevedra i tot ha començat quan els agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra s'han dirigit fins al lloc dels fets per desallotjar un pis.

Segons el detingut, el pis estava ocupat per una noia embarassada

Segons explica un dels detinguts a ElCaso.cat, en el pis que volien desallotjar hi vivia una dona de 25 anys que estava embarassada que vivia al carrer i que feia més de 48 hores que l'havia ocupat i que, per tant, segons la seva versió, es tractaria d'una desocupació il·legal.

També han explicat que han fet el desallotjament basant-se en una alarma que havia sonat el mateix dia i que, per tant, demostraria que el pis feia menys de 48 hores que havia estat ocupat, fet que donaria via lliure als Mossos per desallotjar-lo. No obstant això, ells asseguren que fa més de dos dies que estaven al pis i que per tant, la prova de l'alarma no seria vàlida. De fet, asseguren a ElCaso.cat que es tracta d'una desocupació il·legal, un fet que encara no s'ha pogut corroborar.

"La noia estava sola i embarassada, tenia por perquè estava sentint els policies donant cops a la porta. No volia obrir perquè tenia por, però al final van rebentar la porta", explica a ElCaso.cat.

El detingut assegura que va parlar amb el caporal, que segons explica ell no anava identificat, per veure si podien arribar a un acord i anteriorment havia parlat amb els mossos que es trobaven al lloc dels fets i aquests li deien que no. Segons el seu testimoni, aquest agent estava "agredint sense pietat" a dues dones i en un dels cops de porra, li cau a terra i el fill d'una d'elles l'agafa i agredeix l'agent perquè, presumptament, aquest ha agredit anteriorment a la dona.

 "O us aparteu o us atropello a tots"

Segons explica el detingut, el mosso els va dir: "o us aparteu o us atropello a tots". Tal com es pot veure al vídeo, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials, quan un dels agents està carregant li cau la porra a terra i, en aquell moment, un dels nois, presumptament germà de la dona embarassada, l'agafa i comença a agredir els agents.

"La mossa va veure que el que havia passat era una injustícia"

A més, en un moment donat, sense motiu aparent, un altre dels mossos fa caure a terra una dona a terra i una altra de les policies, en veure els fets va a ajudar-la perquè s'aixequi. "La mossa va veure que el que havia passat era una injustícia", assegura l'entrevistat.

 

Així doncs, els dos homes van ser arrestats per, presumptament, atemptar contra els agents de l'autoritat. Segons la versió d'un dels detinguts, es tracta d'una detenció il·legal i que es va mostrar col·laboratiu en tot moment. "Em van dir: 'tu et calles fill de puta', també em van dir que els vaig amenaçar de mort, que jo tenia més pistoles que ells, però és tot mentida", assegura l'home, que ha aprofitat l'ocasió per explicar que denunciarà els fets, ja que, segons el seu testimoni, tant la seva detenció com la desocupació han estat il·legals. "Quan vam anar al metge a fer l'informe de lesions, el metge ens va dir que les lesions semblaven fetes per animals, no per persones", diu el detingut.

Quina és la versió dels Mossos d'Esquadra?

La versió dels policies és ben diferent del que explica el detingut. Segons expliquen els Mossos d'Esquadra a ElCaso.cat, les persones que hi havia al lloc dels fets estaven molt alterades i tenien una actitud molt agressiva cap als agents. També expliquen que van detenir dues persones per, presumptament, atacar els policies, dels quals dos han quedat ferits lleus. Han remarcat l'agressivitat dels ocupes, però el detingut assegura que els qui tenien una actitud agressiva eren els mossos. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.