La Barcelona fora de control. Aquest dimarts un agent de paisà de la comissaria de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona va ser brutalment agredit al mig del carrer per un grup de com a mínim tres turistes que, segons sembla, el van confondre amb un lladre. L’estat d’embriaguesa que portaven els turistes no va ajudar a interpretar els avisos que donava l’agent, que va repetir en diverses vegades que era policia, però igualment, va ser agredit, tirat a terra i un d’ells va donar-li una puntada de peu al cap, fins que va quedar KO a terra.

Els fets van passar aquest dimarts a la tarda en un dels carrers de la Barceloneta. Amb l’arribada de la calor, han tornat els turistes que durant gairebé dos anys no havien pogut venir per culpa del coronavirus, i el barri s’ha tornat a omplir d’estrangers que busquen part d’aquest turisme de sol, platja i sangria.

L’agent de paisà, confós amb un lladre

Segons han explicat fonts de la policia de la ciutat a ElCaso.cat, l’agent de paisà de la Guàrdia Urbana de Barcelona estava fent tasques de prevenció a la zona de la Barceloneta, per evitar furts i robatoris amb violència. Va detectar un robatori, el va poder frustrar, però el grup de tres turistes van començar a atacar-lo. Des de la policia creuen que els tres homes que surten en aquest vídeo agredint el policia, van confondre l’agent amb un lladre i li van començar a donar cops, fins que va quedar gairebé inconscient a terra.

 

 

 

Imatge de l'agressió rebuda per un agent de la Urbana a la Barceloneta

Els tres homes anaven amb un avançat estat d’embriaguesa i no van atendre els avisos que va fer l’agent, que va cridar, tal com es pot sentir al vídeo, va repetir en diverses vegades que era policia. L’agent està fora de perill. 

Després d’activar patrulles de reforç, la Guàrdia Urbana va detenir els tres agressors per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i lesions. Els turistes han passat la nit a la comissaria de les Corts dels Mossos d’Esquadra, on ingressen tots els arrestats, i està previst que aquest dimecres passin a disposició judicial. Si no hi ha cap imprevist, quedaran en llibertat amb càrrecs.

Noves càmeres a la Guàrdia Urbana

Aquesta nova agressió contra agents de la policia de la ciutat de Barcelona arriba just l’endemà que el consistori d’Ada Colau hagués anunciat a bombo i platerets la incorporació de càmeres de gravació personal als agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Les primeres s’han començat a repartir avui, 11 de maig, als agents de Ciutat Vella i de la UREP, la unitat d’antidisturbis de Barcelona.

El sindicat majoritari a la policia municipal ja ha titllat la mesura d’”insuficient” i ha criticat que des del consistori “socialcomunista” s’hagin comprat les càmeres per “evitar que hi hagi males praxis” a la Guàrdia Urbana. “Ens deixa en molt mal lloc assegurar que les càmeres són per evitar aquestes pràctiques”, assegura el portaveu Eugenio Zambrano, de CSIF.