Victòria als tribunals per a l'exdona de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski. El Jutjat del Penal número 6 de Barcelona l'ha absolt del delicte de trencament de mesura cautelar del qual se l'acusava i pel qual va ser jutjada el març passat, per enviar-li un missatge de correu electrònic al seu exmarit tot i tenir-ho prohibit. Dobrowolski tenia una ordre d'allunyament de 1.000 metres de Mainat, així com la impossibilitat de comunicar-se amb ell per qualsevol mitjà des del 2020, per haver intentat matar l'excantant, presumptament, amb insulina

La magistrada que instruïa el cas ha dictaminat a favor de la processada, al·legant que "no s'ha considerat provada la comissió d'aquesta infracció criminal", segons consta a l'acte judicial. D'aquesta manera, Angela Dobrowolski s'ha deslliurat de la condemna d'un any de presó que demanava la Fiscalia, tenint en compte l'agreujant de reincidència. Per la seva part, Mainat no va formular cap acusació contra la seva exparella.

Ja va saltar-se l'ordre d'allunyament 

L'any 2020, pocs mesos després que entrés en vigor la mesura cautelar, Dobrowolski se la va saltar, per la qual cosa va acabar empresonada. Durant la vista, l'acusada va fer referència a aquests fets per donar suport a la seva versió segons la qual no va ser ella l'autora del mail que va rebre Mainat. Segons ella, "la presó va ser una experiència molt dura" i que "no cometria dos cops el mateix error, i més per enviar un correu inútil". 

Sempre segons la versió de Dobrowolski, va ser una amiga seva, amb la qual convivia al moment dels fets, qui va enviar en nom seu el correu electrònic amb contingut "personal i vexatori", des d'una adreça que, tot i reconèixer que era la seva, va assegurar que estava en desús. A més a més, el contingut estava escrit en castellà, i ella i el seu exmarit "es comunicaven sempre en català". Respecte al contingut del missatge, de caràcter personal entre els dos afectats, l'acusada va manifestar que eren part d'un text que havia escrit ella mateixa, en castellà, per un llibre que encara està per publicar. 

Per la seva banda, Josep Maria Mainat va admetre que entre ells es comunicaven majoritàriament en català, i que el missatge estigués redactat en castellà li va fer dubtar de l'autoria d'aquest. Per tot això, la magistrada ha considerat que existeix "dubte raonable, que s'ha de valorar a favor del reu". D'aquesta manera, "davant la falta de proves de càrrec suficients dels fets que integren el tipus delictiu" pel qual el ministeri públic acusava Angela Dobrowolski, l'acusada ha quedat absolta i no se la considera responsable del delicte imputat