12 anys de presó per a Dani Alves. És la condemna que sol·licita la noia que va denunciar l’exjugador del FC Barcelona, a qui acusa d’haver-la violat en un petit lavabo de la discoteca Sutton de Barcelona, la matinada del 31 de desembre de 2022. Així ho detalla l’escrit d’acusació presentat per la seva advocat, Ester García, aquest dimarts, a la secció 21 de l’Audiència de Barcelona, que serà el tribunal que jutjarà el brasiler. L'acusació demana la pena màxima fixat en el delicte violació. A més de la pena de presó, l'advocada de la  noia acusa Alves del delicte de lesions físiques i psíquiques, pel qual  li demana que pagui una multa de 13.500 euros.

La Fiscalia de Barcelona  ja va detallar que demana per a Alves  9 anys de presó per un delicte d’agressió sexual amb penetració i que indemnitzi la víctima amb 150.000 euros per les  seqüeles físiques i psíquiques i els perjudicis morals patit. La mateixa indemnitzacio reclama la víctima.

Sense acord

Alves sempre ha negat l’agressió. La seva advocada, Ines Guardiola, ha de presentar ara l’escrit de defensa,  i el tribunal fixarà la data del judici, que serà  l’any que ve. Recentment, va transcendir que la defensa de l’exjugador del Barça es va posar en contacte amb l’advocada de l’acusació particular, la qual davant les notícies aparegudes i  que posaven en qüestió la denunciant, va aclarir que no havia arribat a cap acord amb la defensa d’Alves “perquè les lesions són irreparables”. Una sentència de conformitat es pot acordar fins al mateix dia del judici.

Amb tractament i de baixa

En l'escrti d'acusació, l'advocada Ester García detalla que a l'actualitat, la noia "continua rebent acompanyament psicològic especialitzat i suport psiquiàtric, i es troba de baixa laboral des que van tenir lloc els fets".

El jugador  de futbol és en presó provisional des del 20 de gener passat, i  la magistrada instructora i dos tribunals li han denegat la llibertat provisional en considerar que persisteix el risc de fugida per la seva capacitat econòmica i cap lligam real a l’Estat espanyol.

Un relat de violència

En l’escrit de la Fiscalia i de l’acusació particular es relata escenes de violència  de Dani Alves vers la noia que  el va denunciar el 2 de gener de 2023,  i que va ser visitada la mateixa matinada de l’agressió a l’Hospital Clínic de Barcelona.

 La víctima, la seva cosina  i una amiga van  anar a la discoteca Sutton, on eren en un reservat amb altres persones, quan van marxar un cambrer  va insistir dos cops que Alves i el seu amic les volien convidar a cava i, al final, van accedir. Van ballar tots cinc, fins que el jugador va anar cap a una zona reservada, on hi havia un petit lavabo i va  convidar la noia, que no sabia que hi havia darrera de la porta. Allà es relaten accions violentes d’Alves, fins que va penetrar-la vaginalment, sense preservatiu ni el consentiment de la noia. El jugador va sortir primer i després la noia, que va demanar a la seva cosina i a l’amiga de marxar-ne,  i en sortir plorosa va ser atesa per un porter de la discoteca, que va activar el protocol d’agressions sexuals. Alves i el seu amic van marxar-hi gairebé alhora de la discoteca.

Sense capacitat de reaccionar

“La víctima reiteradament va sol·licitar a Alves que la deixés marxar, que volia sortir d’allí, i no li ho va permetre el processat. La víctima, en trobar-se en aquesta situació, en aquest petit lavabo sense possibilitat de sortir-hi per impedir-li-ho Alves i davant l’actitud violenta que aquest mostrava, es va sentir impressionada i sense capacitat de reacció, arribant a sentir que li faltava aire donada la situació d’angoixa i terror davant el que estava vivint.” Així ho recull l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

Complerta la pena de presó, la Fiscalia demana que Alves tingui la mesura de llibertat vigilada durant 10 anys, el mateix temps perquè no es pugui acostar a la noia en un radi de 1.000 metres, ni es pugui comunicar amb ella presencialment ni per cap mitjà escrit, informàtic o telemàtic. Aquestes mesures també són reclamades per la víctima.