La Fiscalia demana 9 anys de presó per a l'exfutbolista del Barça, Dani Alves,  a qui acusa d'una agressió sexual amb accés carnal a una noia en un petit lavabo de la discoteca Sutton de Barcelona, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat ElCaso.cat amb fonts oficials, aquest dijous. Alves està en presó provisional des del 20 de gener passat, i ara l'Audiència de Barcelona ha de fixar la data del judici.  L'acusació particular, exercida per l'advocada Ester Garcia en nom de la víctima, també ha de presentar ara l'escrit d'acusació i la pena de presó que demana per al brasiler. 

Fins ara Alves ha assegurat que la relació sexual va ser consentida, però la seva actual advocada, Inés Guardiola, ha contactat amb els acusacions per intentar arribar a un acord a l'inici del judici. La jove, per contra, sosté que va ser una violació, i així ho va relatar a les seves amigues, que també eren amb el jugador i un amic, que les van convicar a anar a un reservat de la discoteca. Un porter de la discoteca de Barcelona, en veure-la plorosa al sortir, la va aturar i ella li  va explicar l'agressió patida, i es va activar tot el protocol de protecció.

Negativa a la llibertat

Paral·lelament, la  Fiscalia de Barcelona ha informat que s'oposa a la petició de llibertat que, novament, ha realitzat la defensa d'Alves i  sosté que "s'ha de mantenir en presó provisial perquè encara hi ha el risc de fugida, donada la naturalesa dels fets" i les elevades penes que se li demanen, segons un comunicat  difós aquest dijous.

La Fiscalia hi afegeix que, al seu parer, continua el risc de fugida perquè considera que en el  cas d'Alves "hi ha manca d'arrelament efectiu en el territori nacional" i  per "la seva gran capacitat econòmica", que li podria permeter marxar de l'Estat espanyol. "El vincle matrimonial o un habitatge a Espanya no desvirtuen aquest risc", afirma la Fiscalia. A més a més, declara que "no serien aplicables les penes mínimes d'1 any de presó alegades per la defensa, encara que el processat hagi consignat la quantitat demanada en concepte de fiança".