Tot i el secret de sumari, es van coneixent nous detalls de l'agressió sexual que el passat 23 d'abril, dia de Sant Jordi, un grup de sis joves van cometre, presumptament, contra tres noies a Santa Coloma de Gramenet.

Aquest dilluns, després d'una investigació de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), els Mossos d'Esquadra van detenir sis joves a Barcelona, tots de nacionalitat espanyola menys un, de nacionalitat pakistanesa, i tots molt joves, per la seva relació amb aquesta violació grupal del dia 23 d'abril a Santa Coloma.

Les detencions es van fer des de primera hora del matí en diversos carrers a tocar del Mercat de la Trinitat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els detinguts de nacionalitat espanyola són d'ètnia gitana. Els arrestats han passat la primera nit a la comissaria de Nou Barris i està previst que dimecres passin a disposició judicial. Acusats de tres agressions sexuals, tot sembla indicar que el jutge, el mateix que ha decretat secret de sumari, n'ordenarà la presó provisional.

Una tercera víctima, una noia menor d'edat

Entre les novetats que ha pogut conèixer ElCaso.cat de les investigacions d'aquesta nova agressió sexual a Catalunya, s'ha pogut saber que els detinguts van agredir sexualment a dues noies majors d'edat i també a una tercera noia, una víctima menor d'edat, que també estava present en el moment de la violació grupal.

Si bé les detencions dels presumptes violadors es va fer a Trinitat Nova, a Barcelona, l'agressió sexual es va denunciar a Santa Coloma de Gramenet, segons han explicat fonts de la policia catalana.

Unitat central contra les agressions sexuals

Les investigacions les ha portat aquesta unitat central de la policia catalana que s'encarrega d'investigar les agressions sexuals en grup i d'autors desconeguts.

Els cos dels Mossos d'Esquadra va posar en marxa aquesta unitat per aconseguir combatre aquesta xacra de la nostra societat, la violència sexual, i fer-ho amb el màxim respecte a les agredides per evitar-ne una doble victimització.

La Manada de Sant Jordi de Barcelona

Les investigacions dels Mossos segueixen en marxa per aclarir exactament com va anar l'agressió d'aquest nou grup de Barcelona, la Manada de Sant Jordi.

Els fets van passar fa més d'una setmana, el dia de Sant Jordi, a Santa Coloma de Gramenet, i els agents volen tenir clar el paper de cada un dels arrestats per poder presentar les diligències davant del jutjat de guàrdia tan completes com sigui possible.

La policia catalana no descarta noves detencions i el cas segueix sota secret de sumari.