Les imatges de les càmeres de seguretat de la zona de la casa on va ser assassinat, el març de 2023, un home que es dedicava al tràfic de marihuana a Cantallops, a l'Alt Empordà, han donat els seus fruits. Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la policia nacional francesa, han arribat fins a dues persones, dos joves de nacionalitat francesa, occitans, que aquell dia, el 10 de març, havien estat a casa de l'home de 36 anys, marroquí, que va aparèixer mort amb un tret al pit, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Tot i que els dos joves neguen els fets, els Mossos creuen que estan relacionats amb el crim, que s'emmarca en el tràfic de drogues.

Els fets inicials van succeir al matí del 10 de març de 2023, quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís per adreçar-se a una casa de la localitat empordanesa i van trobar l'home que vivia a la casa sense vida i amb ferides d'arma de foc. La DIC dels Mossos de la regió de Girona va assumir les investigacions, i les imatges de les càmeres de seguretat van posar la policia rere la pista de dos joves occitans que havien entrat a la casa i que en van sortir al cap de poca estona.

Viatge llampec a comprar marihuana a Catalunya

Els dos havien entrat i sortit de Catalunya per anar fins a Cantallops i comprar marihuana. Per causes que encara no s'han aclarit, un dels dos, suposadament, va obrir foc i va matar l'home marroquí. Segons la policia, l'autor material és el jove detingut a Besiers, a tocar de Montpeller, i l'arrestat a Sent Gironç, a tocar de Tolosa de Llenguadoc, tot i que té relació amb el crim, no n'és l'autor material. Tots dos van escapar després dels fets i la policia sospita que tot plegat està relacionat amb un negoci fallit de compravenda de marihuana.

Les detencions es van fer a final de juny i s'espera ara que un dels dos arrestats sigui traslladat a Catalunya, en vigor de l'ordre europea de detenció dictada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Figueres contra ell, per respondre dels fets. L'altre arrestat va quedar en llibertat, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Seguirà investigat, però no s'ha fet públic quina relació amb els fets. Segons el seu advocat, el jove va trobar el cos de l'home i no va avisar, però no va participar en el crim. Sabent, assegura la seva defensa, que seria complicat d'explicar, va decidir marxar de Cantallops i tornar a França.

Col·laboració de Mossos i policia francesa

La identificació dels dos joves detinguts s'ha fet amb la col·laboració de la policia judicial interdepartamental dels Pirineus Orientals i sota la supervisió del Jutjat de Besiers. Els Mossos han fet valdre la bona relació bilateral de la policia catalana amb la policia francesa, clau per poder resoldre aquest nou crim relacionat amb la marihuana en territori català.