Pot ser alguna vegada has desitjat tenir un poble sencer que fos de la teva propietat. Tot i que pogués semblar un desig irreal que mai es podria aconseguir, la realitat és que s’hagués pogut complir si haguessis tingut 260.000 euros a la teva butxaca. Aquesta és la quantitat per la qual s’ha venut el poble de Salto de Castro, a la província de Zamora. Aquesta petita localitat es venia en la seva totalitat a través del portal Idealista, però ja ha trobat comprador.

Salto de Castro es va construir per albergar els treballadors que en el seu moment van construir la presa de Castro. El trasllat dels empleats i de la caserna va fer que quedés completament abandonat l’any 1989. A principis de la dècada dels 2000, una família va comprar-li el poble a Iberdrola, la propietària de la presa i també del municipi. La seva intenció era convertir-lo en una destinació turística, però la crisi econòmica del 2008 els va truncar els plans que tenien de construir-hi un hotel.

Salto de Castro s’ha acabat venent per 260.000 euros

En el seu moment Salto de Castro va arribar a tenir un valor econòmic de 6,5 milions d’euros, una xifra molt més elevada del que s’ha acabat pagant per comprar-lo. L’abandonament dels edificis ha fet que molts d’ells hagin acabat destrossats i els propietaris només han pogut aconseguir 260.000 euros. Mentre ha estat en venda s’han arribat a rebre unes 400 ofertes de compra procedents de països com Rússia, Bèlgica, França o el Regne Unit.

El poble es troba a poc més d’una hora en cotxe de la ciutat de Zamora a través de l'N-122 i també té molt bona connexió amb Portugal, ja que es troba a només pocs quilòmetres. La petita localitat compta amb 44 habitatges, cinc dels quals independents. També té un bar, una església, una escola amb diverses aules, una antiga caserna de la Guàrdia Civil, una piscina, zones esportives i un petit edifici que havia de ser un hotel i estava previst que disposés de 14 habitacions, menjador i bugaderia. El seu propietari l’ha acabat venent perquè era “un urbanita” i no es podia fer càrrec de l’herència.