La tensió que els darrers dies s'ha viscut a la urbanització la Barquera, a Roda de Berà, al Tarragonès, s'ha acabat aquest cap de setmana. Un grup de veïns va decidir la nit de dissabte a diumenge assaltar el xalet que una família d'ètnia gitana havia ocupat al carrer del Teide, en aquesta urbanització, a tocar del mar.

Tensió dels veïns amb una família ocupa a Roda de Berà

Fa dies que els veïns havien denunciat aquesta ocupació i tot i els esforços del consistori, res havia pogut evitar que la família, que alguns veïns asseguren que generaven inseguretat a la zona, marxessin. Aquest dissabte els veïns es van proposar manifestar-se per enviar un missatge de SOS a les administracions davant de la situació, asseguren, cada cop més insostenible amb els ocupes.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, a primera hora del matí, els veïns van tallar durant vint minuts la carretera N-340 en el seu pas per Roda de Berà. Sense incidents, van abandonar la carretera i van replegar-se.

A la tarda, quan faltaven pocs minuts per les set de la tarda els veïns van tornar a tallar la carretera. Aquest cop, també sense incidents. Els veïns es van reunir amb l'alcalde de Roda de Berà a la zona de la Barquera per exposar la seva preocupació i després van caminar fins a la casa ocupada, al número 15 del carrer del Teide.

A la nit els veïns van passar a l'acció

Ja a la nit els veïns van passar a l'acció. Al voltant de tres quarts de dotze un grup de persones es va dirigir fins a la casa i després de veure que havien marxat, la van envoltar per evitar que nous ocupes hi tornessin a entrar. Segons l'avís que van rebre els Mossos d'Esquadra, els veïns es van barallar amb la família fins que es van veure superats en nombre i van decidir marxar, però els veïns han explicat a ElCaso.cat que van ser els mateixos ocupes que van marxar i ells només van protegir la casa per evitar una nova ocupació.

Quan la família va marxar una persona va voler entrar, però els veïns ho van evitar. La policia va identificar-lo. Segons fonts policials, sembla que la família, abans de marxar, havia cedit la propietat ocupada a una tercera persona, tot i que els veïns ho van evitar.

Mossos RieraGaia

Equips dels Mossos i de la policia local al carrer de la casa ocupada, a Roda de Berà / ElCaso.cat

Els mateixos veïns van ser els que es van encarregar de tapiar els accessos a la finca quan van marxar els ocupes. Tot i els moments de tensió, l'enfrontament amb els ocupes que feia dues setmanes que durava, la policia catalana ha confirmat que no es van haver de lamentar ferits. Tampoc consten persones identificades ni denunciades. 

De moment, tot i que "per la via ràpida", els ocupes ja han marxat de la casa. Els veïns lamenten que ningú els hagi ajudat en acabar amb aquesta problemàtica.