Aquest divendres al vespre els veïns del carrer del Comte Borrell i un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei van retenir i detenir a dos lladres que acabaven d'assaltar, a punta de ganivet, una botiga de mòbils en aquest carrer de l'Eixample de Barcelona.

Els fets, segons ha pogut saber ElCaso.cat, es van registrar al voltant de dos quarts de vuit del vespre quan els dos lladres, els dos de nacionalitat espanyola i amb un reguitzell d'antecedents en el seu currículum, van entrar en una botiga de mòbils del barri. Un d'ells portava una arma blanca, que va fer servir per amenaçar als treballadors de l'establiment i els dos anaven amb cascs per evitar ser reconeguts.

Van intentar escapar després de l'atracament amb una motocicleta, però un grup de ciutadans, alertats pels crits dels responsables de la botiga, van aturar els lladres, fent-los caure a terra en una de les superilles que hi ha en aquesta zona de la ciutat, a la cantonada entre carrer de Borrell i carrer del Parlament, a l'Eixample.

Detinguts gràcies a la col·laboració ciutadana

Entre els vianants van poder aturar un dels lladres, però l'altre es va escapar corrents de la zona.

Detencion 001

Un dels lladres, estirat a terra, entre Comte de Borrell i Parlament, a l'Eixample / ElCaso.cat

Poca estona després també va poder ser detingut. Un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei, que tenia vist un dels lladres, va col·laborar també amb els veïns per detenir el lladre.

Es tracta, segons ha pogut saber ElCaso.cat, de dos homes de nacionalitat espanyola que tenen diversos antecedents per robatoris, furts i també atacs contra la policia. Després de ser detinguts, van ser traslladats a la comissaria de les Corts, on han passat la nit, a l'espera que avui passin a disposició del jutjat de guàrdia.

Robatoris a Barcelona

L'assalt a aquesta botiga de mòbils a punta de ganivet no és un fet aïllat a la Barcelona actual. Cada dia es registren diversos assalts, sigui en botigues o també a la via pública. Aquest dijous uns lladres van intentar robar un rellotge d'11.000 euros a un turista a Gran Via amb Balmes i un grup de ciutadans ho van intentar evitar.

Més tard, al carrer de Provença amb rambla de Catalunya, uns lladres van robar dos rellotges, un Rolex de 20.000 euros i un Block de 500 euros, a una parella de turistes d'Alacant.

El passat 5 de juny un grup de lladres de nacionalitat marroquina van assaltar i van insultar un home a la zona de Montjuïc per la seva condició sexual. Segons les investigacions dels Mossos de la comissaria de Sants-Montjuïc els malfactors escullen les seves víctimes segons l'orientació sexual, i a més de robar-los, també els insulten per ser gais. La policia catalana en va poder detenir un i n'està recercant dos més.