Ahir va arribar la pitjor de les notícies. Es va trobar el cadàver de l'Olivia, una de les dues nenes que havia segrestat el seu pare, Tomás Gimeno, a Tenerife, després de no entregar-les a la seva mare, Beatriz Zimmermann. El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño continua la recerca en la zona per intentar trobar ara el cos de la petita, l'Anna, i també, si hi és, el del pare.

Fonts de la Guàrdia Civil han expressat la consternació que la troballa del cos de la nena ha produït a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Santa Cruz de Tenerife, que des de fa 40 dies buscava de manera incansable a les dues menors i al seu pare.

A més, les fonts indiquen que la coordinació amb el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha estat determinant i decisiva per començar a aclarir aquest escabrós cas de violència vicària.

Investiguen si Tomás Gimeno va drogar a les nenes

Fonts de la policia, properes a la investigació del segrest, asseguren que en els escorcolls que es van fer a casa del pare no es van trobar ni ansiolítics ni un altre tipus de fàrmacs i productes tòxics perjudicials per a la seva salut o la de les seves filles Anna i Olivia, amb les quals va desaparèixer el passat 27 d'abril.

Patrullera Guardia Civil - Niñas Tenerife / EP

Una patrullera de la Guàrdia Civil que participa en les tasques de recerca de les nenes de Tenerife / EP

Sí han confirmat que només es van trobar analgèsics que Tomás prendria perquè s'havia trencat unes costelles un parell de mesos abans que s'emportés a les seves filles Anna i Olivia. Tot i això, algunes línies d'investigació no descarten que el pare pogués haver drogat a les filles per matar-les.

Troben el cadàver d'Oliva, la gran de les dues nenes

La notícia es va conèixer al voltant de les set de la tarda quan la Delegació del Govern a Canàries va comunicar la troballa per part del vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño d'unes restes humanes que podrien correspondre a una menor.

El cos va ser trobat a uns 1.000 metres de profunditat a l'interior d'una bossa d'esports llastrada en el fons de la mar per un àncora. Juntament amb aquesta bossa es va trobar una altra, però buida, on se sospita que hi podria haver hagut el cadàver de l'altra nena.

Tot i que falten les anàlisis definitives, el cos podria pertànyer a Olivia, de sis anys, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Canàries. Les nenes van ser vistes per última vegada el 27 d'abril quan el seu pare Tomás Gimeno no les va retornar a la mare quan estava pactat.