Una vaca envesteix dos pelegrins que feien el Camí de Sant Jaume. L'animal ha atacat, per causes que es desconeixen, els dos homes que es trobaven caminant per un corriol de la denominada Cañada Real de la Plata, a poc més d'un quilòmetre al sud-est de Navarredonda de Salvatierra, al terme municipal de Frades de la Sierra (Salamanca). La sala d'operacions 112 de Castella i Lleó ha rebut una trucada alertant dels fets i sol·licitant assistència per a les dues persones cap a les nou del matí d'aquest dissabte.

Els fets han tingut lloc abans de les nou d'aquest dissabte, concretament l'avís s'ha donat a les 9.02 hores, que és quan ha arribat la trucada al Centre d'Emergències 112 de Castella i Lleó. A l'alerta s'especificava que dos homes havien estat colpejats per una vaca i necessitaven assistència. Per això, des de la sala d'operacions d'emergències de la regió s'ha donat avís de l'incident a la Guàrdia Civil de Salamanca i al Centre Coordinat d'Urgències (CCU) d'Emergències Sanitàries-Sacyl. Aquests últims s'han traslladat fins a la Cañada Real de la Plata amb dues ambulàncies de suport vital bàsic i facultatius d'atenció primària del centre de salut de Linares de Riofrío.

Un traslladat amb l'helicòpter a l'hospital i l'altre amb ambulància

En arribar al lloc, els facultatius sanitaris han atès les dues persones ferides després de ser colpejades per una vaca. En un primer moment, s'ha traslladat a un dels homes en un helicòpter d'Emergències Sanitàries a l'Hospital Clínic Universitari de Salamanca, mentre que el segon ha continuat al lloc fins que ha estat evacuat, també amb lesions, al mateix centre hospitalari en una ambulància de suport vital bàsic. Ara mateix es desconeixen les circumstàncies de la suposada agressió de l'animal i com s'ha pogut produir mentre discorrien els afectats pel municipi de salmantí de Frades de la Sierra.