La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desplegat aquest matí un important dispositiu amb equips d'ordre públic per desallotjar onze habitatges d'un bloc totalment ocupat al carrer de Príncep de Viana, al Raval. El bloc número 14 d'aquest habitatge, propietat d'un fons d'inversió, s'havia convertit en un focus de problemes.

Els veïns l'havien batejat com una narcofinca, on es venia i es consumia droga, amb la generació de problemes que genera al barri. Els veïns d'aquest bloc de pisos han celebrat aquest desallotjament. En total s'han tret més de 40 persones de l'edifici i s'han detingut dues persones que tenien una ordre de crida i cerca. A l'interior del bloc també hi havia un menor d'edat.

Foto Príncep de Viana / Barcelona

Imatge d'un agent dels antiavalots de la Guàrdia Urbana, al bloc 

L'Ajuntament no se n'ha ensortit amb Cerberus

El consistori ha ordenat el desallotjament ateses les condicions d'inhabitabilitat i infrahabitatge i els riscos de seguretat de l'edifici, tal com va determinar un informe tècnic de Bombers de Barcelona. Aquesta finca ha estat els darrers anys un focus d'activitat delinqüencial que ha causat greus problemes de convivència al veïnat del barri.

L'Ajuntament de Barcelona, segons asseguren fonts municipals, ha fet seguiment continu dels problemes que s'han produït a la finca els darrers anys, i s'ha demanat en reiterades ocasions al fons d'inversió Cerberus que accelerés les gestions per desallotjar-lo i poder posar fi a l'activitat delinqüencial i als problemes que això ha ocasionat al barri.

Davant de la inacció de la propietat l'Ajuntament ha actuat de forma subsidiària, explorant la via administrativa, per resoldre la situació, desallotjar l'edifici, així com ha requerit a la propietat que prengui les mesures pertinents per evitar la reocupació de la finca.

Foto Príncep de Viana / Barcelona

Imatge de l'interior dels pisos de Príncep de Viana, a Barcelona

Els antiavalots de la Guàrdia Urbana

El desallotjament, que s'ha fet amb efectius de la Unitat de Reforç per Emergències i Proximitat (UREP), la unitat d'intervenció de la Guàrdia Urbana, s'ha pogut fer sense greus incidents, segons fonts municipals. 

Aquesta unitat és l'antiga UPA, que el govern d'Ada Colau va decidir desmuntar, assegurant que deixarien de fer activitats d'ordre públic. Durant els incidents d'aquesta última setmana també han actuat per assegurar les detencions que han fet els Mossos i la Urbana de persones vinculades als saquejos i pillatges al passeig de Gràcia. També s'han activat serveis socials per si cal donar resposta a casos concrets.