El Servei de Vigilància Duanera ha localitzat una tona de cocaïna en un contenidor del port de Barcelona procedent d'Uruguai. El contenidor havia sortit de Montevideo al maig i havia fet cinc escales abans d'arribar a la capital catalana.

Droga amagada a bord

La droga anava amagada en dues calderes industrials enviades per una empresa uruguaiana propietat d'un home estranger. L'operació policial la van comunicar les autoritats espanyoles a les uruguaianes dimarts passat, i va ser aquest dijous quan es va fer pública, després que la fiscalia del país obrís la investigació i es comuniqués al president uruguaià, Luis Lacalle Pou, segons diversos mitjans uruguaians.

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

El decomís l'ha anunciat la ministra d'Economia d'aquell país, Azucena Arbeleche, acompanyada dels ministres d'Interior i Defensa, Luis Alberto Heber i Javier García, respectivament.

Decomissen una tona de cocaïna a l'organització que dirigia un exmilitar britànic

Fa uns dies l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb Policia Nacional, va intervenir a prop de les Azores (Portugal) un veler carregat amb una tona de cocaïna procedent del Carib. Es va arrestar els tres membres de la seva tripulació, presumptes membres d'una organització criminal dedicada al narcotràfic. 

L'abordatge del veler, de nom 'Windwhisper', va posar punt i final a més d'un any d'investigacions en el que ja es va confiscar 1.600 quilos d'haixix i es va detenir deu membres de la xarxa en el marc de l'operació anomenada 'Sueños-Candado.

La policia ha relatat que la investigació es va centrar, des d'un principi, en un ciutadà britànic ja detingut, un ex membre de la Royal Navy britànica amb extensos coneixements nàutics que residia a la urbanització de Sotogrande. Aquest ciutadà britànic orquestrava l'adquisició del mitjà de transport per a la droga. Igualment, va facilitar la creació de societats pantalles per introduir els diners procedents de el tràfic d'estupefaents.