Potser només pot passar a Itàlia i amb els aficionats italians, on el futbol es viu amb una intensitat fins i tot exagerada. Les imatges, però, semblen d’altres llocs del món, menys civilitzats que la Unió Europea, però res més lluny de la realitat. Les imatges d’un estadi de futbol en flames que acompanyen aquesta notícia han estat gravades aquesta setmana a Itàlia i són obra, segons les primeres informacions i a l’espera que avancin les investigacions, d’un grup d’ultres tifosis italians del Foggia.

Els aficionats més radicals d’aquest club han llençat objectes inflamables contra l’estadi del Taranto FC després d’un partit que els visitants, els del Foggia, havien perdut per 2 a 0, amb gols d’Antonini i Kanouté, en el primer partit de la temporada de la Serie C. Lluny de lamentar la derrota, els ultres del Foggia han aconseguit cremar l’estadi Erasmo Iacovone, on juga el Taranto

Pots de fum contra l'estadi: flames a tot arreu

Els aficionats visitants, després del partit, van encendre pots de fum i els van llençar en direcció a l’estadi del Taranto. Alguns d’aquests objectes pirotècnics van caure sobre una zona on hi havia plàstics, iniciat l’incendi que es pot veure a les imatges, i que ha estat espectacular. Tot i això, la vistositat de les flames i també la perillositat que comportava, els bombers van poder evacuar l’estadi amb agilitat i no s’han de lamentar ni danys personals ni greus danys materials o estructurals a l’estadi Erasmo Iacovone.

Investigació oberta per aclarir els fets

Com no podia ser d’altra manera, les autoritats italianes ja han condemnat els fets, que els emmarquen fora de l’esport, i s’ha iniciat una investigació per aclarir els fets. La rivalitat entre les dues aficions, la del Foggia i la del Taranto, ja havia deixat, altres anys, incidents importants.

El partit entre els dos equips va congregar a l’estadi que després es va cremar un total de 250 aficionats del Foggia a les graderies. L’incendi va ser posterior a la finalització del partit, un matx en el que els locals, del Taranto, es van imposar per 2-0. Les autoritats de la lliga italiana hauran ara també d’investigar els fets i decidir si apliquen sancions contra el club visitant per aquest greu incident.