La màfia ucraïnesa irromp a la costa alacantina assaltant xalets de ciutadans russos. La Guàrdia Civil ha detingut nou suposats membres de la banda, vuit d'ells originaris d'Ucraïna i un de polonès, que entraven a robar amb "gran violència" cases de luxe de russos a la comarca de la Marina Baixa. Per a això, feien servir rèpliques d'armes de foc i pistoles elèctriques incapacitants i extensibles amb les que intimidaven i causaven lesions de consideració a les víctimes.

Drons, milers d'euros i un saló de jocs a Alacant

Durant la intervenció i els arrestos, els agents han recuperat 22.000 euros en efectiu, sis rellotges d'alta gamma valorats entre 200.000 i 400.000 euros, joies i diversos dispositius digitals. Però, a més de les 28 rèpliques d'armes de foc curtes i de guerra, una pistola elèctrica incapacitant i una defensa extensible, també van trobar onze vehicles de luxe, cinc cotxes i sis motocicletes, que utilitzaven, entre altres coses, per cometre els robatoris violents a xalets de la costa d'Alacant. Respecte als dispositius tecnològics, l'organització tenia tres drons que es troben en poder de la Guàrdia Civil en aquests moments.

Els nou detinguts residien a les localitats alacantines de Calp, Finestrat i la Nucia, tot i que a Alacant ciutat tenien diferents locals comercials, tallers i un saló de jocs online utilitzats per al blanqueig de capitals. Tot això ha estat descobert arran d'una investigació que la Guàrdia Civil va iniciar l'agost passat quan va tenir coneixement que un grup criminal d'Europa de l'Est assentat a Alacant cometia robatoris violents a domicilis de luxe a la comarca alacantina de la Marina Baixa, als quals havia causat lesions de consideració als residents, que eren ciutadans russos.

El capo tenia 28 anys i portava escorta

El líder de la banda era un home de 28 anys i nacionalitat ucraïnesa, que és un dels nou detinguts, i residia a Finestrat. A més, portava un alt nivell de vida i es desplaçava amb vehicles d'alta gamma acompanyat d'una comitiva que feia les funcions de seguretat personal. Viatjava constantment i feia nit en hotels de luxe de la província. Al seu xalet tenia vigilància personal permanent i amb un circuit de càmeres d'última tecnologia i lectors de placa de matrícula a l'entrada al recinte.

2024 05 02 Op Pinla domovik 03
Una de les intervencions contra la màfia ucraïnesa d'Alacant / Guàrdia Civil

Però hi ha més, perquè pel que sembla aquesta organització criminal havia intentat liquidar a un dels seus integrants. Els agents van comprovar que la banda havia detingut de forma il·legal i intentat matar un dels seus membres, al que atribuïen "haver traït el líder", segons han informat aquest dijous fonts de l'Institut Armat. També hi ha un dels nou arrestats que li consta, entre d'altres antecedents, un homicidi comès a Ucraïna l'any 2018. Els nou estan acusats dels delictes de robatoris amb violència i intimidació, lesions, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal, a més de detenció il·legal i detenció il·legal per a un d'ells.