Aquesta setmana fa un any que el famós streamer El Rubius va marxar a viure a Andorra, uns fets que van reviure l'eterna polèmica dels influencers que marxen d'Espanya motivats, entre altres coses, pels beneficis fiscals que els ofereix el Principat. Són moltes les persones que no donen suport a què han fet molts d'aquests famosos, ja que consideren que guanyen molts diners i que el fet de marxar al país veí fa que l'economia espanyola tingui pèrdues importants, ja que tenen ingressos milionaris que es començarien a tributar a l'estranger. 

L'etern debat dels streamers que marxen a viure a Andorra pels beneficis fiscals 

No obstant això, hi ha un altre grup de seguidors que els dona suport i que pensen que tenen dret a immigrar i anar a viure a un altre país, sigui per motius econòmics o per altres raons i que, evidentment, si estan vivint a Andorra, té sentit que els impostos es tributin allà i no a Espanya.

Molts d'aquests streamers expliquen que anar a viure a Andorra no només té beneficis econòmics per ells, sinó que els suposa viure més tranquils sense tanta exposició als seus fans i seguidors. AuronPlay, TheGref, Biyín i Lolito Fernández són alguns dels famosos que estan vivint al Principat des de fa temps. 

Auronplau /Instagram auronplay

Surt a la llum els diners que ha perdut l'Agència Tributària pels streamers que han marxat a viure al Principat motivats pels beneficis fiscals / Instagram auronplay

Es filtren de manera massiva les dades de Twitch

Fa tres mesos es van filtrar de manera massiva de dades de Twitch i van sortir a la llum moltes dades del que guanyaven els streamers més famosos d'Espanya i Andorra. Gràcies a aquest hackeig, des de Business Insider España han pogut esbrinar, aproximadament, la quantitat de diners que ha perdut el país fruit de la immigració dels 10 streamers més seguits a Espanya que viuen a Andorra.

rubius apertura

L'Agència Tributària ha deixat d'ingressar 1,3 milions d'euros d'ingressos de Twitch dels streamers que han marxat d'Espanya per anar a viure a Andorra / Xarxes socials

L'Agència Tributària va perdre 1,3 milions d'euros dels 10 streamers que viuen a Andorra

Segons les seves dades, l'any passat, l'Agència Tributària va deixar de guanyar 1,3 milions d'euros d'aquests famosos. Cal destacar que aquesta dada s'obté exclusivament dels ingressos que fan aquests streamers a través de Twitch. Evidentment, si a aquesta xifra se li sumen les campanyes publicitàries i altres esdeveniments, la xifra és molt més alta i podria superar els 630.000 euros. Finalment, Business Insider Espanya explica que amb aquests 10 influencers, l'Agència Tributària Andorrana ha ingressat, aproximadament, uns 300.000 euros.