El turista a qui van assaltar violentament i robar un rellotge de la marca Hublot que, segons el denunciant, estava valorat en 800.000 euros, ha mentit. L'home, que efectivament va ser assaltat fa tres dies a Barcelona, ha inflat el preu del rellotge que van sostreure-li, el qual, si bé continua essent elevat, no s'apropa ni de bon tros a la xifra que va denunciar davant els Mossos. 

El passat dimarts 7 de juny, els Mossos comunicaven a ElCaso.cat que un home nord-americà havia denunciat haver estat atracat al centre de Barcelona, en un robatori amb violència en el qual van robar-li un rellotge de la marca Hubler valorat en uns 800.000 euros. El robatori, tot i que no és una notícia nova, ja que hi ha constància de bandes criminals especialitzades en el robatori de rellotges exclusius, va sobtar molt a la ciutadania, donat l'elevat valor de la peça de luxe que duia el turista. Ara, no obstant això, ha sortit a la llum la veritat: l'home ha inflat el preu del rellotge. A més a més, la víctima també ha mentit en la seva denúncia dels fets. 

El rellotge de luxe és 757.000 euros més barat

Els detalls que l'home va proporcionar sobre el rellotge, com ara la marca i altres personalitzacions, han ajudat als Mossos que investiguen els fets a determinar que el valor real de la peça de luxe, tot i que continua sent elevat per a la majoria de butxaques de la ciutadania catalana, no s'apropa, ni remotament, al preu que va indicar el turista en la seva declaració. Així doncs, els Mossos han pogut determinar que el valor real del rellotge Hublot és de 43.000 euros, és a dir, 757.000 euros menys del preu originalment comunicat pel turista. 

L'home també va mentir en la seva declaració

Els Mossos han pogut determinar també que el turista nord-americà va mentir en la seva declaració dels fets. Quan va acudir a la comissaria a interposar la denúncia, l'home denunciava haver estat víctima d'un robatori amb violència, en el qual van amenaçar-lo amb una arma blanca. Tot i que la policia catalana ha pogut demostrar que, efectivament, un grup de quatre joves havia envoltat a l'home quan aquest es dirigia a l'hotel per fer una migdiada, que el van acorralar i que van estirar-li violentament el rellotge, sense que ell es pogués defensar, han desmentit que s'utilitzés una arma blanca durant l'atracament.  

La investigació continua oberta

Malgrat les mentides manifestades per la víctima, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació i tracten d'identificar i localitzar els autors del robatori. Segons va descriure l'afectat, els joves presentaven uns trets característics que li feien pensar que provenien del nord d'Àfrica; aquesta informació, però, no s'ha pogut corroborar ara per ara. 

Aquest no és el primer cas de robatori de rellotges de luxe que es registra a la capital catalana. Recentment, les denúncies per furt o robatori amb violència d'aquests objectes han augmentat exponencialment, fet que confirma l'existència de lladres i bandes especialitzades en el robatori de rellotges de luxe. Els lladres saben bé on poden trobar les víctimes, i saben reconèixer un rellotge car del que no ho és, per cometre així l'atracament perfecte. Fa quatre mesos, els Mossos van aconseguir identificar els deu lladres de rellotges més actius de Barcelona.