Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana un home que dilluns al vespre, en una baralla al bar Chicago de Calella, al Maresme, va obrir el cap a un turista francès, tal com ha pogut saber ElCaso.cat i han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra. Per causes que encara no s'han pogut aclarir, i que, ara per ara, ha assumit la Unitat d'Investigació de Pineda de Mar, el jove, multireincident, magrebí, va donar un fort cop amb un pal de ferro a l'altre home, que va haver de ser traslladat a un centre mèdic amb un trau al cap. El ferit, però, després de ser intervingut i rebre diversos punts de sutura, va empitjorar i dimecres va haver de ser ingressat a l'UCI. Ara per ara, però, es desconeix si ha empitjorat i tampoc si es pateix per la seva vida o no. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home detingut és un dels coneguts de la policia que habitualment patrullen la vila de Calella, un jove estranger, originari del Magreb, que va acumulant antecedents per furts o robatoris. La investigació dels Mossos haurà d'aclarir què va passar al bar Chicago i si l'agressor va intentar assaltar la víctima per robar o si hi havia algun tipus d'enfrontament previ.

Els Mossos d'Esquadra han evitat donar més informació sobre el cas, només confirmar la detenció d'aquest jove, però no han aclarit per quins delictes va ser arrestat. Tot i que en un primer moment el cas podria haver estat judicialitzat per lesions, l'empitjorament de la salut de l'home francès agredit pot fer pujar la qualificació a homicidi. Caldrà veure com avança l'estat de salut de l'home i també les investigacions dels Mossos d'Esquadra.

Pla de xoc a Calella per frenar l'escalada de violència

Al municipi de Calella fa setmanes que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local tenen en marxa un pla de xoc, amb reforç de patrullatge i equips d'ordre públic, per frenar l'escalada de violència que havien generat un grup d'una desena de persones, joves, multireincidents. Alguns d'aquests ja han ingressat a presó, però la tensió en aquest municipi del Maresme, segueix.