Nou incident a Barcelona. Aquesta matinada els Mossos d’Esquadra han estat atacats per una turba d’unes 100 persones al carrer de Miguel Hernández, a Nou Barris, després de detenir un home que havia robat una ampolla d’alcohol d’un dels bars del carrer. 

Quan la patrulla ha arribat al lloc, alertats pel polsador d’atracament de l’establiment, han pogut identificar i detenir el presumpte autor del robatori, però quan l’estaven pujant al cotxe patrulla, després d’haver-se resistit a ser detingut, un grup de persones, conegudes del detingut, han envoltat els agents i els han començat a increpar i a atacar.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els agents han hagut de fer tres trets a l’aire per evitar ser agredits per la turba de persones. Tot i que diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a la zona, dues persones han pogut emportar-se el detingut, que ja estava emmanillat

Quatre detinguts pels aldarulls de Nou Barris

Durant els aldarulls posteriors, s’han detingut quatre persones, quatre joves, acusats d’aldarulls i desordres públics per haver atacat a la policia. Durant la batussa, diverses persones van enregistrar l’actuació policial i un dels presents es va acreditar com agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, sense ser-ho.

Es tracta de quatre joves, tots de nacionalitat espanyola, i nascuts els anys 1994, 1993, 1994 i 1990. Segons consta a les informacions policials a les quals ha tingut accés diari, alguns dels arrestats tenen antecedents previs. Tot i que s’han pogut emportar el detingut, els Mossos d’Esquadra ja havien identificat l’autor del presumpte robatori. També, segons fonts policials, els Mossos d’Esquadra saben qui són els dos homes que han col·laborat amb el detingut per escapar.

Sis agents dels Mossos ferits

De resultes de l’atac contra la policia, hi ha sis agents dels Mossos d’Esquadra ferits de diversa consideració. Segons els informes mèdics, un d’ells té una contractura cervical per puntades de peu al cap, un té una contusió en un dit i a la mà dreta, un altre té una fissura al dit polze dret i contusions al colze i genoll esquerre -havent de ser donat de baixa mèdica-, un altre té una ferida oberta a la mà dreta, i dos més tenen diversos cops en diverses parts del cos. Dels detinguts, un també va resultar ferit i va haver de ser traslladat a la Vall d’Hebron amb una espatlla dislocada. 

Investigació oberta per aclarir els fets

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris han posat en marxa una investigació per aclarir els fets, identificar tots els autors de les agressions que van patir els agents i poder-los arrestar. 

Aquest matí, l’autor del presumpte robatori de l’ampolla de licor del bar s’ha entregat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Nou Barris. La policia sabia qui era, estava identificat i era qüestió de temps de poder-lo arrestar. Els dos homes que el van ajudar a escapar, també estan identificats.