Els Mossos d’Esquadra buscaven des d’aquest dimecres al vespre un jove que s'havia escapat de la policia catalana quan havia de ser traslladat fins a l’hospital de Figueres. L’home, de nacionalitat algeriana i de 20 anys, havia estat arrestat hores abans a la capital de l’Alt Empordà i després d’estar a la comissaria dels Mossos, va demanar als agents ser traslladat a l’hospital per ser visitat per un metge.

Va agredir un policia per escapar

Quan la patrulla va arribar a l’hospital, el jove va donar un cop a un dels policies i es va escapar. El policia, agent dels Mossos, va quedar ferit amb una clavícula trencada.

Durant la fugida el jove es va moure per Figueres fins que va arribar a la zona del parc del Castell, tot i que ja s’havia fet fosc i va ser complicat poder-lo localitzar.

Fins ben entrada la nit diverses patrulles de la policia catalana, de les comissaries del voltant de Figueres, van sumar-se a la recerca, i fins aquest matí, al voltant de les nou, quan uns veïns del carrer de Marià Pujolar han alertat que hi havia un jove emmanillat pel carrer. Se l'ha localitzat a menys de 100 metres del punt on se li havia perdut la pista, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Encara no s'ha pogut detenir

Aquest matí, dijous 4 de novembre, la policia catalana ha seguit amb la recerca que s'havia iniciat ahir a la nit, fins que l'han pogut caçar. Durant la recerca que es va fer durant tota la tarda hi van participar diverses unitats regionals dels Mossos, com l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i també unitats centrals desplegades des d’Egara, la seu dels Mossos, la Unitat de Mitjans Aeris, que va enviar a Figueres l’helicòpter policial i també la nova unitat de drons dels Mossos.

Tot i els esforços, però, el jove no va poder ser arrestat i no ha estat aquest matí fins que l'han detingut de nou. Aquest matí, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra a ElCaso.cat, la recerca del jove escapolit s'havia iniciat també amb unitats regionals i unitats centrals amb l’objectiu de poder-lo tornar a detenir.

No és considerat perillós

Tot i que oficialment el cos dels Mossos d’Esquadra no ha volgut aclarir per quin delicte havia estat arrestat el jove, ElCaso.cat ha pogut saber que va ser detingut per un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i que, tot i que té antecedents i va agredir un policia per escapar, no és considerat perillós pels Mossos. El jove té tres ordres de detenció per violència de gènere.

En el moment que es va poder escapar de la patrulla que l’estava traslladant l’home anava emmanillat i sense sabates, un dels fets claus que ha servit als veïns de l'entorn de l'hospital de Figueres per saber que l'home emmanillat que es movia pel seu carrer era el jove que feia hores que buscaven els Mossos.