Moltes persones parlen sobre el que farien si els toqués la loteria, però algunes ho fan hipotèticament, ja que no són jugadors habituals i, com és lògic, si no jugues mai podràs guanyar. Es tracta d'idees sense cap fonament, és una pregunta típica i recurrent en moltes converses, però res de seriós per als que no hi participen.

Tot i això, si hi ha milers de persones que encara creuen en les seves possibilitats i decideixen jugar cada setmana diversos dels sorteigs que estan disponibles. Amb el permís del de Nadal, el més buscat per tots és el famós Euro Milions, que és un dels que reparteix els premis més importants.

El sorteig d'Euro Milions és molt famós en diversos partits d'Europa. Es fa cada dimarts i cada divendres a les 21 hores i té un pot mínim de 17 milions d'euros, encara que en cas que hi hagi premi acumulat pot augmentar fins a 250 milions d'euros. Hi poden participar persones que resideixin a Bèlgica, França, Suïssa, Luxemburg, Regne Unit, Àustria, Portugal, Irlanda i Espanya. Els premis s'atorguen en funció dels encerts i en cas de compartir encerts es repartirà la quantitat determinada entre els guanyadors.

Algunes dades més sobre l'Euro milions

El sistema de participació de l'Euro milions és realment senzill, els participants han de triar cinc números que van des de l'1 al 50 per seleccionar la primera columna del dècim de loteria. Després, cal fer el mateix amb dos números més que van des de l'1 al 12.

Loteria EP (2)

Administració de Lotería / Europa Press

Les combinacions possibles són moltes, concretament 2.118.760, por el que és poc probable que hi hagi moltes coincidències. Doncs en això, el nombre d'encerts és independent i cadascú val el mateix que els altres, per això és molt possible que compartim premi, cas guanyar, amb algú que sumi els mateixos encerts que nosaltres.

Els tres premis més grans han estat lliurats recentment, l'octubre del 2021 van va 'caure' a França 220 milions d'euros, aquell mateix any a Suïssa se'n van lliurar 210 milions i el desembre del 2020 se'l va tornar a emportar un francès que va guanyar 200 milions. La probabilitat d'encertar tots els números es de una entre 139.838.160.

Els  trucs per augmentar les teves possibilitats

Hi ha diverses persones que han estudiat aquest sorteig i volen augmentar les seves possibilitats per poder-se emportar un premi milionari. Molts opten per jugar apostes múltiples, amb cadascuna augmentarem les nostres opcions, encara que haurem de pagar més que si féssim una aposta senzilla.

Altres jugadors decideixen apuntar-se a una penya, aquestes organitzacions es van fundar perquè un grup de persones jugui cada setmana i així, en el cas que un guanyi, es reparteix el premi entre tots els integrants de la penya. El premi seria enorme, però caldria compartir-ho amb moltes persones.

Un estudi recent ha determinat que les combinacions que més vegades han estat premiades amb les que estan formades per tres números imparells i dos parells, per la qual cosa els fans de l'estadística podrien refiar-se d'aquest fenomen que s'ha repetit diverses vegades.