WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria instantània més importants del món, de fet a Espanya és la que la majoria de la població utilitza. Cada vegada és més freqüent comunicar-se a través de missatges i no de trucades.

A més, WhatsApp permet, a més de les trucades, comunicar-se mitjançant diferents tipus de missatges. L'app de Facebook dona moltes opcions a l'usuari, com els tradicionals missatges de text, les notes de veu o fins i tot a través d'arxius com fotografies, vídeos, el GIF, stickers o PDF.

Des de Facebook, empresa que gestiona WhatsApp, ofereixen constantment noves funcions per millorar l'experiència dels usuaris. Fa poc van activar la possibilitat d'accelerar les notes de veu per guanyar una mica més de temps.

El contestador automàtic de WhatsApp

Moltes vegades no podem contestar immediatament un missatge de WhatsApp i la persona que ens l'ha enviat es desespera perquè no rep una resposta ràpida. Aquest problema es pot solucionar gràcies a l'app Watomatic, aquesta aplicació serveix per respondre de manera automàtica els missatges que rebis a Facebook i WhatsApp. De moment únicament està disponible en Android, però s'espera que aviat estigui activa en els sistemes iOS.

Es tracta d'una eina útil per informar del teu estat els usuaris que t'enviïn un missatge. És una aplicació totalment gratuïta i no té publicitat, el seu funcionament és relativament senzill i s'instal·la ràpidament.

Whatsapp / Pixabay

L'app WhatsApp / Pixabay

Es tracta d'un sistema molt similar al del contestador del telèfon. En ell es guarda un missatge de resposta per informar de la teva situació. Per exemple, en el cas de tenir un número exclusiu de la feina es pot programar un missatge que digui que aquesta persona està de vacances i en uns dies podrà atendre l'emissor del missatge.

Aquesta eina també funciona per a grups de WhatsApp, es pot configurar perquè s'activi en converses individuals o grupals, és convenient que l'usuari que l'hagi descarregat l'adapti a les seves necessitats.

WhatsApp no deixa d'evolucionar

No és l'únic canvi que ha fet WhatsApp recentment, des de fa uns mesos s'ha afegit una nova funció, la de poder enviar vídeos i imatges que únicament es podran veure una vegada.

Aquesta nova funció és molt similar a la que tenia Snapchat des de fa anys. És freqüent aquesta pràctica entre les aplicacions, es copien moltes de les seves característiques per millorar l'experiència de l'usuari, com les 'històries' a Instagram o els 'estats' de WhatsApp, que imiten una funció que feia anys que utilitzava Snapchat.