Els radars de la Direcció General de Trànsit (DGT) són un dels elements més odiats pels conductors a Espanya. Encara que la seva funció és la de mesurar la velocitat dels vehicles per evitar accidents perillosos.

A Espanya el límit a les carreteres és de 120 quilòmetres per hora, pel que els conductors que siguin prudents mai haurien de superar aquesta xifra, tot i això, hi ha molts que decideixen fer-ho en creure que coneixen la ubicació dels radars, encara que molts d'ells no són fixos i poden trobar-se amagats.

Actualment, els radars col·locats a Espanya són molt preciosos, per la qual cosa poden calcular gairebé amb total exactitud la velocitat a la qual circulen els vehicles. És molt difícil que fallin, però. Hi ha alguna manera d'enganyar-los?

Com evitar una multa per excés de velocitat

A Espanya hi ha una possibilitat d'evitar una multa per excés de velocitat. Es tracta d'una pràctica summament desaconsellable i perillosa, però alguns radars no detectaran la velocitat del vehicle si es compleixen certes condicions.

Fa unes setmanes un conductor va aconseguir evitar una sanció per excés de velocitat perquè es va considerar que el radar no va detectar amb exactitud la rapidesa amb què circulava. La màquina de la DGT va dictaminar que anava a 306 km/h.

Cotxe conduir multa / Creative Commons

Cotxe / Creative Commons

Això es deu que els radars de les carreteres espanyoles tenen uns límits per calcular la velocitat dels vehicles. Alguns el tenen en 250 km/h i altres en 300 km/h. Per la qual cosa si un conductor decideix optar per ser summament imprudent i assoleix una velocitat superior als 300 km/h podria evitar la multa, ja que superaria la xifra que mesuren la majoria dels radars homologats de la DGT.

No es tracta d'un mètode infal·lible, ja que alguns dels nous models de radars que s'estan veient a les carreteres espanyoles poden mesurar amb exactitud velocitats de fins a 320 km/h. Per la qual cosa s'aconsella, pel bé comú i propi, no superar els límits de cap manera.

No s'han de superar els límits de velocitat

Les dades provisionals atorgades pel Servei Català de Trànsit no són positives, els accidents de trànsit han anat en augment a Catalunya. Han mort 118 persones a les carreteres pel que es recomana sempre complir amb les normes per reduir dràsticament aquestes tètriques xifres.

Alguns dels radars que més infraccions registren són a Catalunya, el primer d'ells és el d'Amposta, ubicat en el quilòmetre 325 de l'AP-7 que ha notificat gairebé 60.000 multes. El segueix el de Platja d'Aro, situat en el quilòmetre 312 de la C-31 amb 49.113 multes.