Les grans empreses tecnològiques treballen diàriament per millorar les prestacions dels seus productes o serveis. L'objectiu és ser sempre més competitiu i atractiu per als clients que la competència i amb petits detalls poden ajudar a diferenciar-se de la resta.

Moltes de les aplicacions que els usuaris poden comprar o descarregar són utilitzades per fer una funció específica i millorar considerablement l'experiència dels consumidors. Algunes serveixen per fer compres, d'altres són per informar-nos i algunes per accedir als nostres perfils de xarxes socials.

Malgrat això, alguns sistemes operatius utilitzen els seus acords comercials amb altres entitats per millorar les seves prestacions i oferir als usuaris algunes funcions complementàries que poden ser realment útils si tenim problemes amb el nostre dispositiu.

Com trobar el meu mòbil si l'he perdut?

Tots alguna vegada hem perdut el telèfon mòbil a casa i no som capaços de trobar-lo. Podem haver-nos despistat amb qualsevol cosa i quan volem tornar a utilitzar el nostre dispositiu no sabem on el deixem per última vegada.

La millor solució per a això és demanar-li a una altra persona que ens truqui, perquè el telèfon soni i així puguem trobar-ho més fàcilment escoltant atentament el to de trucada i localitzant en poc temps el telèfon.

Telèfon mòbil / Pixabay
Telèfon mòbil / Pixabay

Malgrat això, molts portem habitualment el mòbil en silenci o en vibració, perquè el so comptant de les notificacions no ens molesti cada pocs minuts. En aquest cas, el truc de la trucada per trobar el dispositiu no ens serviria.

Encara que hi ha una alternativa per als usuaris que tinguin un telèfon mòbil que funciona amb Android gràcies al seu acord comercial amb Google. En el cas que perdem el nostre dispositiu podrem fer que soni encara que el tinguem en silenci o vibració.

Com fer que el meu mòbil en silenci soni per trobar-ho?

Si utilitzem un altre dispositiu, com un ordinador o una tauleta, i accedim al nostre compte de Google, podrem trobar el nostre telèfon mòbil. Si escrivim al cercador: "He perdut el meu mòbil" se'ns obrirà un menú en el qual se'ns mostrarà el model del nostre dispositiu amb dues opcions 'recuperar' i 'fer sonar'.

En la primera opció podrem gestionar les dades del nostre dispositiu, fins i tot bloquejar-lo perquè altres usuaris no puguin utilitzar-lo. Si seleccionem 'fer sonar' el nostre telèfon mòbil començarà a emetre un so similar al d'una alarma i serà molt fàcil trobar-ho. Aquest truc funcionarà encara que el tinguem en silenci o en vibració.

Fins i tot podrem accedir a informació extra com la ubicació (si la tenim activada), la companyia telefònica amb la qual les nostres dades mòbils funcionen i el percentatge de bateria que li queda al dispositiu.