Avui dia el mòbil ens acompanya a tot arreu i emmagatzema pràcticament tot en la nostra vida, des de documents importants fins a missatges privats, passant per fotos que fem nosaltres o que ens envien per WhatsApp els nostres amics o família. Aquestes últimes, les imatges, de vegades poden incloure contingut íntim o sensible que no volem que vegi algú per error mentre els ensenyem altres fotos de les nostres vacances o ens xafardegen el telèfon.

El truc per ocultar les teves fotos de la galeria del mòbil

Com en tants altres casos, i per sort, els telèfons mòbils actuals compten amb trucs i opcions per a gairebé qualsevol funció, que ens permet bloquejar contingut per guanyar privacitat. Aquest truc ens permetrà tenir fora de perill els nostres arxius de la galeria, vídeos i fotos, encara que a cada dispositiu canvia i alguns requereixen descarregar una app com Gallery Vault o LockMyPix. Concretament, avui parlem dels passos a seguir en un iPhone, que no necessita aplicacions externes.

Mòbil cotxe conduir foto selfie DGT / PxFuel

iPhone permet bloquejar les fotos de la galeria / PxFuel

En sistemes operatius iOS, tot comença al bloc de notes del teu iPhone, on hauràs de prémer sobre la icona que permet obrir una nova nota. Serà llavors quan es desplegui una barra d'eines que apareix just a sobre del teclat, entre les quals hi ha un símbol de càmera de fotos, que és el que haurem d'elegir. Aquest ens permetrà buscar i seleccionar els arxius o elements que vulguis ocultar.

Senzills passos en iPhone i descarregar una app en Android

Només caldrà prémer en "Afegir" i després donar-lo a "OK", per després fer clic en els tres punts horitzontals i seleccionar "Bloquejar", que a més ens deixarà triar una contrasenya de diversos tipus per bloquejar el contingut. Si és una clau escrita, és recomanable incloure diversos caràcters amb majúscules, minúscules, números i caràcters especials per evitar l'accés a qualsevol persona, encara que també podem activar l'opció de Face ID, el reconeixement facial. L'últim pas serà prémer de nou "OK" i les nostres fotos estaran protegides.

Foto mòbil / Pixabay

Posar contrasenya a les fotos és possible / Pixabay

Aquesta setmana també parlàvem de la càmera del nostre mòbil, o més aviat les dues càmeres, posterior i davantera. Malgrat que normalment tenen funcions diferents, ja que les selfies solen fer-se amb una mentre la resta de fotos les captem amb la més antiga, una aplicació gratuïta permet ara gravar i fotografiar amb les dues alhora, anomenada Double Side Camera, disponible en l'Apple Store d'iOS i en la Play Store d'Android.

I si el que busquem és més privacitat, hi ha un truc que aviat estarà disponible en WhatsApp i que permet elegir qui dels nostres contactes pot veure les nostres dades, com la foto de perfil, l'última connexió o l'estat, així com el doble tic blau. Fins ara només tenim l'opció que la nostra informació estigui en vista de tots els usuaris, de ningú o dels nostres contactes. Amb una de les pròximes actualitzacions, els xats prometen permetre elegir d'entre els nostres contactes a qui mostrar cada cosa.