El cadàver d'un nen de 9 anys i els seus tres germans vius de 7, 10 i 15 anys, han estat trobats en un apartament de l'àrea de Houston, Texas. Segons les primeres informacions, feia gairebé un any que estaven abandonats i tancats.

Troben tres nens abandonats en un apartament

Tot es va destapar diumenge a la tarda quan el nen més gran, de 15 anys, va trucar a l'oficina del xèrif del comtat de Harris, a Texas, per dir que el seu germà de 9 anys feia un any que era mort i que tenien el cos a l'apartament, segons van explicar fonts policials a mitjans locals.

En arribar al lloc dels fets, els agents van trobar l'adolescent i dos germans de 10 i 7 anys que vivien sols a l'apartament, ha explicat el xèrif, Ed González, afegint que també es va localitzar el cadàver en descomposició de l'altre nen. "Sembla que les restes havien estat allà durant un període prolongat de temps", ha declarat González. "I insisteixo en el prolongat".

Convivint amb el cadàver del seu germà de 9 anys

A través de tuits oficials, aquest matí el mateix xèrif ha explicat que "es creu que els pares no han viscut a la casa durant diversos mesos. La mare dels nens i el seu xicot van ser localitzats ahir a la nit... entrevistats i alliberats. Els serveis de protecció infantil estan ajudant amb els nens. La nostra investigació continua en curs i no s'han presentat càrrecs".

En aquesta investigació participen unitats d'homicidi, abús infantil i escena del crim de l'oficina del xèrif. En la mateixa roda de premsa l'inspector ha explicat que els nens havien estat "vivint en condicions bastant deplorables" que, segons ell, eren "molt inquietants".

Gairebé un any sobrevivint: desnodrits i ferits

És per això que impulsa la investigació per anar al fons de l'assumpte: "Definitivament volem algunes respostes per a aquests nens", ha sentenciat.

"Sembla que s'estaven cuidant, bàsicament defensant-se l'un a l'altre, la qual cosa és molt trist... Crec que el germà gran bàsicament estava fent el millor que podia per cuidar els altres".

Quant al cos, fonts policials ha assegurat que les restes òssies del nen de 9 anys han estat allà durant un període de temps prolongat. "Lligant caps en aquest punt, sembla que els nens eren allà mentre el cos s'estava deteriorant".

La mare i la seva parella, en llibertat

Els tres supervivents, de 7, 10 i 15 anys, mostraven signes de desnutrició i lesions físiques, per la qual cosa van ser traslladats a l'hospital per ser avaluats i tractat.

Però la gran incògnita és com han aconseguit sobreviure. González ha explicat sobre això que "Sembla que hi ha alguna cosa de menjar, encara que no sabem d'on van treure aquest menjar o qui l'estava deixant."

Paral·lelament i després d'interrogar a la mare i a la seva parella, el departament de família i serveis de protecció de Texas busca una llar d'acollida urgentment per als tres nens, buscant garantir la seva seguretat fins que tot s'aclareixi.

També haurà de resoldre's com va morir el nen trobat en descomposició, circumstàncies que seran revelades amb l'autòpsia.