Una embarcació ha trobat aquest divendres uns ossos "possiblement humans" en aigües de Porto do Son (A Coruña), on el juliol de l'any 2020 van desaparèixer dos joves que anaven en caiac, informa la Guàrdia Civil.

Els ossos (aparentment d'una columna vertebral) han estat recollits per un pesquer als voltants de la capella de la Talaia i es trobaven a una profunditat d'uns 22 o 25 metres. Les restes han estat lliurades a l'Equip Territorial de la Policia Judicial de Noia per al seu estudi i anàlisi.

De qui poden ser els cossos trobats?

El 30 de novembre ja havia aparegut una costella a les mateixes aigües, que es va confirmar pertanyia a un dels dos joves desapareguts després de les pertinents anàlisis realitzades. Xabier i Miguel van desaparèixer en la tarda del 6 de juliol de 2020 quan provaven d'arribar a la seva canoa a la Isla de Creba, juntament amb una amiga que va aconseguir salvar-se.

Caiac twitter

L'embarcació de Miguel i Xabier / Twitter

En el trajecte van perdre un rem de l'embarcació i un d'ells es va tirar a l'aigua per recuperar-lo, però ja no va poder tornar. El corrent els va arrossegar i va provocar que la piragua, que va aparèixer després, bolqués. Des d'aleshores, els cossos dels joves han estat buscats en diferents operatius per la zona, sense èxit fins al moment.

A mitjans de setembre de 2020 les autoritats van deixar de buscar els cossos de Miguel i Xabier. Durant poc més d'un mes els equips de Salvament, la Guàrdia Civil, Protecció Civil i grups de voluntaris van col·laborar per trobar els joves, però no van tenir sort.

Una altra troballa de cossos a Elx

No han estat els únics cossos que s'han trobat recentment a Espanya. El dijous 10 de febrer van trobar dos cossos amb les mans lligades amb grillons, emmordassats i enterrats al barranc de l'Aixeta, a Elx.

Es tracta d'una parella formada per un home i una dona que podrien portar enterrats tres anys. Una unitat de la Policia científica ja està treballant en una investigació per identificar els cadàvers. El cos de l'home tenia diverses ferides a la cara, fins i tot presentava lesions importants a diversos ossos del rostre, per la qual cosa tot apunta que va patir una mort violenta.

Les primeres sospites dels agents apunten que podria tractar-se d'una venjança o algun conflicte relacionat amb una banda criminal. Estan comprovant els registres de persones desaparegudes el 2019 per intentar identificar-los i poder esbrinar qui els va assassinar i va enterrar.

En les últimes hores, alguns mitjans apuntaven que es podria tractar d'Elisabet Ramos i Kamal, la seva parella. Ambdós vivien en el municipi d'Aspe i van ser vistos per última vegada a casa d'uns familiars el 8 de juny de 2019 quan van anar a casa d'uns familiars a ensenyar-los el vehicle que acabaven de comprar. La parella portava tres anys de relació i poc abans de la seva desaparició havien adquirit un habitatge amb piscina.