Els Bombers han informat de la troballa del nen de 8 anys que va desaparèixer al bosc aquest dilluns entre la Segarra i el Solsonès, entre les localitats de Llanera i Ardèvol. El nen està sa i estalvi. 

Troben el nen de 8 anys desaparegut en unh bosc

Patrulles dels Mossos d'Esquadra i diverses dotacions dels Bombers han buscat el menor de 8 anys que s'hauria perdut en un bosc en una zona entre les localitats de Llanera. A més, a la cerca també s'hi han afegit dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques i una cinquantena de veïns i caçadors voluntaris de Llobera i Torà. Els Bombers han agraït la feinada col·lectiva i han pregat que no hi vagin més voluntaris a l'indret. 

Segons va informar la policia catalana, l'avís va donar-se cap a dos quarts de quatre de la tarda d'aquest dilluns, quan els responsables de la casa en què el nen era de colònies han notat la seva absència.

Es tracta de la Casa Auró Natura, una entitat d'integració per a nens amb discapacitats o amb dependència. Així ho ha comunicat a les seves xarxes socials el Consell Comarcal del Solsonès, que assegura que el menor desaparegut també pateix una discapacitat.

L'alcalde de ToràMagí Coscullola, va explicat a Catalunya Ràdio que la casa de colònies normalment acull grups escolars, però en aquest cas ha estat la família el que l'ha dut a passar el pont. També ha explicat que no era la primera vegada que el menor acudia a la casa.

Petjades i cerca nocturna

Segons els Bombers, la recerca s'ha fet en un radi de mig quilòmetre al voltant de la casa de colònies. Durant la tarda d'aquest dilluns, un helicòpter amb agents del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials, GRAE dels Bombers ha sobrevolat la zona, mentre equips de recerca terrestre, inclosos efectius del Grup Caní de Recerca, buscaven per les zones on el nen podria haver-se amagat. També hi han participat Agents Rurals i Agrupacions de Defensa Forestal. 

Desaparició nen Casa Auró Consell Comarcal Solsonès 2

Desparició nen / Cedida

Coscullola va detallar que en un camp de la zona es van veure unes petjades que podrien correspondre a una sabatilla semblant a la mida que podia portar el nen. 

Després de gairebé cinc hores, cap a dos quarts de nou del vespre, els mitjans aeris van retirar-se. Va quedar però la recerca terrestre pels camins de l'entorn durant la nit.

Troben mort l'avi desaparegut a Lluçà

Aquest diumenge, després d'una altra cerca a la desesperada, es va trobar el cos sense vida d'un avi de 94 anys desaparegut des de divendres a Santa Eulàlia de Puig-oriol, al terme municipal de Lluçà, a Osona.

L'alerta es va rebre divendres a la nit i es va desplegar durant el cap de setmana un ampli dispositiu de recerca.

Hi van participar diverses dotacions terrestres dels Bombers, efectius dels GRAE subaquàtics i de muntanya, per terra i aire amb l’helicòpter de rescat, agents i gossos del Grup Caní de Recerca, GRCR, la unitat sanitaritzada del Grup Operatiu de Suport, GROS, i sanitaris del SEM, així com Equips de Prevenció Activa Forestal.