En Muhammad, de 15 anys, ha estat localitzat després d'haver desaparegut aquest dimarts a Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès.

Apareix en Muhammad després d'un dia desaparegut

Muhammad Afzan, de 15 anys i de Santa Coloma, va desaparèixer aquest dilluns 22 de febrer a la localitat barcelonina.

Des de l'organització SOS Desaparecidos i fins i tot des del compte de Twitter de la Guàrdia Civil, es va demanar col·laboració ciutadana per trobar-lo, ja que la seva família estava molt preocupada i no sabien on podia estar.

Li van perdre la pista a Santa Coloma i avui els seus familiars poden respirar tranquils, ja que el seu nen ha estat localitzat amb vida, segons informa la institució al seu compte de Twitter.

Menors desapareguts

Per a aquests casos, l'associació SOS Desaparecidos i la Fundació d'Ajuda a Nens i Adolescents en Risc (ANAR), posen a disposició de les famílies i amics arreu Espanya una plataforma per publicar la foto i descripció de la persona desapareguda i intentar trobar-la amb l'ajuda de la col·laboració i difusió dels usuaris de les xarxes socials i de la ciutadania.

Fa poc més d'una setmana hi va destacar una altra notícia sobre menors desapareguts, però d'una forma bastant anecdòtica.

Tres nens petits, de només 4, 10 i 13 anys, que estaven desapareguts, van ser trobats en una comuna hippy de Granada. El més curiós és que els tres nens eren finlandesos i la seva desaparició havia estat denunciada allà.

Apareixen tres nens finlandesos a Granada

Els petits van ser recuperats pels agents del  Grupo de Menores de la Unidad de Policía Adscrita a la Comunidad Autónoma de Andalucía, en col·laboració amb la Policia Local d'Órgiva, arran d'una petició internacional de col·laboració sol·licitada per Finlàndia a Espanya.

Menores comuna Granada / Europa Press

Els tres nens van ser trobats a una comuna hippy de Granada, presumptament traslladats allà per la seva mare, de nacionalitat finlandesa / Europa Press

En aquesta petició s'informava que hi havia tres de menors de nacionalitat finlandesa que havien estat sostrets del seu país per la seva progenitora i que es temia per la seva integritat.

Després de localitzar-los, els serveis socials de Finlàndia es van fer càrrec dels tres menors.