La Guàrdia Civil ha torbat el cos sense vida d’una dona de 63 anys a l’interior del seu domicili de la localitat d’Oriola Costa a Alacant. Els agents han acudit al lloc després de l’avís d’uns veïns la matinada d’aquest diumenge. Dins del pis hi era també el marit de la víctima, qui presentava una ferida d’arma blanca a l’abdomen. La policia està investigant el succés com un cas de violència de gènere, atès el fet que l’home ja havia estat inclòs en la base de dades del sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere (VioGén).

Ja havia estat denunciat per violència de gènere

Segons les primeres informacions, ha estat un veí qui ha alertat a la policia, al voltant de les quatre de la matinada, després de sentir uns forts crits a l’interior del domicili de la parella, tots dos de nacionalitat britànica i residents a Espanya des del 2017. Els agents de la Benemèrita van acudir immediatament al lloc dels fets, però van trobar la dona ja morta amb signes d'haver estat apunyalada. La seva parella, de 69 anys, es trobava encara a l’habitatge, i va haver de ser traslladar a un hospital per una ferida d’arma blanca que presentava a la zona de l’estómac, i ha estat detingut

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, ha confirmat que el presumpte assassí ja havia estat inclòs en la base de dades del VioGén per una suposada agressió a la víctima l'any 2019 i que la Guàrdia Civil va obrir d'ofici. Malgrat això, el cas va quedar desactivat el 2020, ja que la dona no va interposar cap denúncia. Per altra banda, la delegada ha assegurat que "s'està recavant tota la informació" sobre les circumstàncies d'aquest presumpte assassinat, i ha afegit que, a hores d'ara, tot apunta a un nou cas de violència de gènere.

En confirmar-se com a violència masclista, el nombre de dones assassinades a mans de les seves parelles des d’inici d’any pujaria a onze, i a 1.195 des del 2003, segons ha informat la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.