La Policia Nacional investiga com un crim masclista la mort d'una dona de 33 anys a la localitat madrilenya d'Alcobendas. Així ho ha confirmat, aquest dilluns i a través del seu perfil de Twitter, la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Per la seva banda, el cos policial diu públicament que no es descarta cap teoria i que totes les hipòtesis es mantenen obertes, però també reconeix que el crim masclista és la principal línia d'investigació que segueixen des que es va produir l'agressió fa més d'una setmana. 

La dona va morir dies després de ser agredida per la seva parella

L'agressió masclista que li ha acabat costant la vida a la dona es va produir cap a les tres de la matinada del passat 3 de gener, al mateix carrer on residia a Alcobendas. El seu exnòvio l'hauria empentat i l'hauria fet caure a la via pública, fent que la dona es donés un fort cop al cap que li va provocar un traumatisme cranioencefàlic sever. Els serveis sanitaris desplaçats al lloc dels fets la van atendre 'in situ' i la van traslladar a un centre hospitalari, on va ingressar en un estat molt greu. El seu estat va anar empitjorant progressivament fins que va entrar en coma i, al cap d'uns dies de l'agressió, va acabar morint a conseqüència de la gravetat de les ferides.

El Grup V d'Homicidis de la Policia Judicial a Madrid va obrir una investigació sobre els fets i detenir l'exparella de la víctima com a principal sospitós d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, ja que en aquells moments la dona encara seguia amb vida. Després de passar a disposició judicial, el magistrat el va deixar en llibertat en considerar que no quedava provat que ell fos l'autor de l'agressió ni que es tractés d'un cas de violència masclista. De moment, la investigació continua oberta i el jutge ha decretat secret de sumari. En cas de confirmar-se que és un crim masclista, serà l'onzena dona assassinada a mans de la seva parella o exparella des que va començar l'any 2023.