Nova intervenció policial dels Mossos d'Esquadra contra el cultiu massiu de marihuana a casa nostra. Aquesta setmana passada agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Falset van desmantellar una plantació amagada al bosc, a Colldedejou, al Baix Camp, i van detenir dues persones, de 22 i 39 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Els agents van intervenir 5.000 plantes de marihuana i van trobar una cabana feta pels jardiners de la droga i també una bassa des d'on regaven les plantes.

Droga amagada en un bosc a Colldejou

L'actuació policial es va portar a terme arran d'una informació rebuda sobre l'existència d'una possible plantació de marihuana en una zona boscosa d'elevada pendent i de difícil accés, al terme municipal de Colldejou.

Els agents dels Mossos d'Esquadra van comprovar que s'havien construït unes estructures amb troncs i filferros per assecar la marihuana així com una bassa dotada d'un motor que bombava l'aigua a dues basses més ubicades en punts més elevats del bosc.

Marihuana Colldejou / CME

Tenda de campanya que feien servir els jardiners per amagar-se, a Colldejou / CME

Els dos jardiners es van intentar escapar de la policia

També van localitzar rengleres de plantes de marihuana que s'havien cultivat en diverses zones desforestades. Seguidament, els agents van localitzar dos homes els quals, en adonar-se de la presència policial, van intentar fugir del lloc.

En el recorregut de comprovació de tot el perímetre boscós on hi havia aquest cultiu, els mossos van trobar un amagatall on els detinguts havien instal·lat una tenda de campanya equipada amb una cuina de butà i una gran quantitat d'aliments per passar una llarga temporada en aquest lloc.

Marihuana Colldejou / CME

Assecaven la droga allà mateix, segons van poder comprovar els Mossos / CME

En total, es van intervenir 5.000 plantes de marihuana d'uns 20 centímetres, així com un generador elèctric, aparells per al bombeig d'aigua, mànegues i elements de jardineria i productes fitosanitaris. Com en el cas de Colldejou, el GEI dels Mossos d'Esquadra també van intervenir en una plantació amagada a Susqueda, on els jardiners s'havien amagat per conrear marihuana en un lloc de molt difícil accés.

Els dos homes, a presó

Els dos detinguts van passar el dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus, qui en va decretar l'ingrés a presó de tots dos.