La Policia Nacional investiga la troballa de fetus i òrgans humans a l'interior de l'antic hospital de La Línea de la Concepción, a Cadis. L'hospital només fa tres anys que va deixar de funcionar.

Apareixen fetus i òrgans en un hospital de La Línea

Una usuària de la xarxa social TikTok ha provocat sense saber-ho una investigació policial. Sota el nom @biancamilan06, la jove va compartir dos vídeos en el seu perfil, ensenyant com havia accedit a l'antic hospital de La Línea, a Cadis, i havia trobat unes restes bastant macabres.

Encara que ara està de moda irrompre -legalment o il·legalment- en llocs abandonats, aquesta noia no esperava trobar-se fetus, pulmons, cors i cervells, entre altres òrgans, ficats en recipients i identificats majoritàriament amb noms, i cognoms.

Tot això trobava la usuària en una de les sales de l'antic hospital de La Línea, abandonat des de 2018, quan es va inaugurar el nou centre hospitalari.

Tres anys abandonats

El vídeo, inspirat en pel·lícules de terror, va arribar fins a la Policia Nacional, que va visitar immediatament el lloc amb un forense i va posar en coneixement de l'autoritat judicial, en aquest cas, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de La Línea, que ha obert una investigació per aclarir possibles responsabilitats penals. Les restes van ser retirades.

L'edifici mesura 13.000 metres quadrats i està situat al barri de San Bernardo. Va ser abandonat a començaments de l'estiu de 2018, quan es va inaugurar de forma progressiva el nou.

Segons ha pogut saber el mitjà Europa Sur, l'Àrea Sanitària ha efectuat actuacions de forma periòdica per netejar l'edifici després de diversos actes vandàlics registrats en els últims mesos.

Denuncien vandalisme a les instal·lacions

I és que malgrat el tancament perimetral de les instal·lacions, moltes persones han aconseguit obrir forats i entrar a l'edifici per robar cables o objectes de valor. No va ser només per a això, ja que després dels saquejadors van arribar, segons els veïns de la zona, els toxicòmans, que es van instal·lar dins.

Fetus Hospital La Línea / TikTok

Fetus trobat a l'antic Hospital La Línea / TikTok

En els vídeos, que ja estan en mans de la justícia, es poden veure materials sanitaris, fins i tot velles fotografies, a més de mobles molt deteriorats pel temps i, en una de les sales, almenys tres fetus dins d'uns recipients amb noms i cognoms. També es mostren òrgans humans igualment identificats.

Investigació a causa d'un vídeo en TikTok

A part de donar inici a una investigació, els enregistraments s'han fet virals, comptant ja amb unes 40.000 visualitzacions.

Les persones que viuen en aquest barri de San Bernardo denuncien que el lloc no té vigilància i és habitual que grups de persones accedeixin a les instal·lacions, encara que fins ara no s'havien trobat aquestes restes humanes. De fet, aquest mes el juny es va produir fins i tot un incendi dins de l'edifici.

Un grup de veïns de la barriada havia iniciat ja una campanya a través de les xarxes socials per cridar l'atenció sobre la situació en la qual ha quedat la zona després del tancament.