La Guàrdia Civil investiga la troballa d’un crani humà abandonat al mig de la Serra de Mijas, a Màlaga. Segons les primeres investigacions, es tractaria del cap d’un home que podria haver mort de forma violenta. Les restes òssies presentaven una petita fractura a conseqüència d’un cop amb algun objecte contundent. Les proves forenses treballen per confirmar que podria tractar-se d’un homicidi, tot i que els investigadors encara no descarten que pogués ser a conseqüència d’un accident fortuït.

La víctima hauria mort fa poc i podria haver estat assassinat

Les restes es van localitzar a finals del 2022, segons ha avançat Diario Sur. Un home feia senderisme per la Serra de Mijas, prop de la urbanització Atalaya, quan va veure el que li semblava el que era un crani i va alertar la Guàrdia Civil. Diversos agents es van desplaçar fins al lloc indicat i, en comprovar que eren ossos humans, va avisar el forense perquè els examinés.

Segons el primer reconeixement del forense, presentava la fisonomia d’un home, però s’hauria de confirmar amb la pràctica de diverses proves i estudis. La Guàrdia Civil va fer una batuda pel paratge muntanyós per veure si trobaven les restes òssies d’altres parts del cos, però no van trobar res. El crani va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Màlaga per continuar amb les anàlisis. D’una banda, s’està fent un estudi antropomòrfic que determini l’edat i la raça de la persona, mentre que també s’ha extret ADN per fer un estudi genètic i identificar-lo.

Els investigadors creuen que no faria gaire temps que la víctima hauria mort, ja que encara hi havia parts blandes que s’acostumen a descompondre ràpidament i encara no ho havien fet. La principal hipòtesi de la investigació, veient que va aparèixer en una zona muntanyosa de difícil accés, és que podria haver estat assassinat i s’haurien desfet del cadàver allà. Tot i això, encara no es pot descartar que pugui ser un senderista que morís per una caiguda accidental, malgrat que això no encaixaria amb el fet que no s'han trobat altres parts del cos.