Els Mossos d’Esquadra de Vic investiguen la troballa d’un crani humà entre Aiguafreda i Seva, a la zona del Montanyà. El passat 30 de novembre, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, un home el va trobar en una zona boscosa, i el va agafar i el va portar fins a Vic, la capital d’Osona, on el va entregar als Mossos d’Esquadra. Els agents, després de prendre declaració a l’home, que va detallar on l’havia trobat, i acompanyats per ell, van anar fins al punt on l’havia localitzat i van fer recerca per si hi havia més restes humanes. El resultat de la recerca, però, va ser negatiu, i a la zona no es van trobar més restes humanes que poguessin estar relacionades amb el crani que va trobar l’home hores abans ni tampoc restes d’altres persones.

Els agents de la Unitat d’Investigació de Vic han obert una investigació per si es pot aclarir de qui és el crani, que sembla, pel seu estat de conservació, antic. El crani va ser enviat a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), a Barcelona, per tal de ser inspeccionat i intentar poder identificar-lo. Ara per ara, i segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, el crani encara no ha estat identificat i es creu, per on va ser localitzat, pugui ser una tasca complicada. 

La zona on va ser trobat el crani, on no és habitual que ningú hi transiti, fa pensar a la policia que les restes humanes feia anys que hi havien estat abandonades. No trobar-hi altres restes, però, és el que fa dubtar als investigadors dels Mossos d’Esquadra. La investigació haurà de servir per intentar aclarir els fets i, si és possible, posar nom i cognoms al crani trobat al Montanyà, entre Aiguafreda i Seva, al límit de la comarca d’Osona. 

Més cadàvers sense nom a Piera i el Bruc

Aquest dilluns 12 de desembre, uns veïns de Piera, a l'Anoia, van trobar la part d'un cadàver a la riera de la Guinovarda. Més tard, la policia local del municipi va trobar la resta del cos, a tocar d'un antic camp de futbol. Els Mossos d'Esquadra també han obert una investigació, que tracten com un homicidi, per com estava tallat el cadàver. Es tracta, segons les primeres informacions recollides per la policia, un noi jove. El cas, sota secret de sumari, encara no ha pogut avançar gaire i no es coneixen detalls de qui era la víctima i tampoc qui la va matar, trossejar i abandonar a tocar de Piera.

També relacionat amb cadàvers sense identificar, el passat 28 de novembre un senderista va trobar un cadàver en una zona de difícil accés al Bruc, també a la comarca de l'Anoia. Els Mossos van iniciar una investigació, però en aquest cas, tot i que el cadàver estava en avançat estat de descomposició, no presentava signes aparents de violència. Tampoc, fins avui, s'ha pogut identificar i s'està a l'espera de les proves forenses per poder-ho fer.