Demanen col·laboració ciutadana per trobar la Galia, una noia de 24 anys desapareguda en estranyes circumstàncies a Carballo (Corunya). La Guàrdia Civil té una investigació oberta i tot apunta que no es tracta d'una desaparició voluntària. 

La Galia Baba Chamah va desaparèixer el 14 de maig a la parròquia de Bértoa, a Carballo, un municipi de la província gallega de la Corunya. Aquesta jove de 24 anys mesura 1,51 metres, és de complexió prima, té el cabell negre i arrissat i els ulls també de color negre.

La Galia viu a O'Porriño, però estava visitant la seva parella a Carballo

El rastre de la jove de 24 anys es va perdre el dissabte a la tarda a Bértoa. Segons explica el diari La Voz de Galicia, la Galia és una noia d'origen sahrauí amb família d'adopció a O'Porriño (Pontevedra), que és on viu. No obstant això, en el moment de la desaparició estava a Carballo visitant la seva parella.

Investigació en mans de la Guàrdia Civil per localitzar-la com més aviat millor

El seu rastre se li va perdre cap a les 17:30. Va sortir a caminar per la zona de A Caracola i va ser llavors quan va desaparèixer. Quan els seus amics, familiars i nòvio van veure que anaven passant les hores i que no sabien res d'ella, es van començar a preocupar. 

Va ser llavors quan van posar una denúncia per desaparició a la Guàrdia Civil, que ha obert un fort dispositiu per localitzar-la com més aviat millor. De fet, estan utilitzant drons per buscar-la a la zona on va sortir a passejar.

Galia Baba Chamah / SOS Desaparecidos
Galia Baba Chamah és una jove de 24 anys que ha desaparegut en estranyes circumstàncies a Carballo (Corunya) i demanen col·laboració ciutadana per trobar-la com més aviat millor / SOS Desaparecidos

Col·laboració ciutadana per trobar la Galia Baba Chamah

En el moment de la desaparició, Galia Baba Chamah anava vestida amb unes botes de color negre. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112 o amb SOS Desaparecidos, que ha difós una foto i una descripció de la noia demanant col·laboració ciutadana per trobar-la com més aviat millor.

Identificat el cadàver desconegut d'O'Porriño: mort violenta

El poble on viu la Galia, O'Porriño, es va fer conegut fa uns anys, ja que van trobar el cadàver d'un home amb signes evidents d'haver patit una mort violenta a l'interior d'un pou. Els investigadors el van intentar identificar, però no ho van aconseguir. Va ser llavors quan, des dels jutjats, van difondre un retrat robot de la víctima demanant col·laboració ciutadana per posar-li nom. Després de setmanes de cerca, van aconseguir identificar-lo i hi ha una investigació oberta per saber qui el va assassinar i quin va ser el mòbil del crim.