Troben un cadàver a la zona del pantà de Siurana on va desaparèixer el jove de 29 anys divendres passat mentre buscava una pilota.

Troben un cos al pantà de Siurana

 Els equips de cerca han trobat després d'un cap de setmana sense parar de buscar, un cadàver al pantà de Siurana, Priorat, on divendres va desaparèixer un noi de 29 anys.

Pantano Siurana / ACN

Pantà de Siurana, al Priorat, on va desaparèixer un noi de 29 anys divendres passat / ACN

A l'espera que les tasques d'identificació ho confirmin, tot apunta que el cadàver correspondria a aquest veí de Prades que, segons testimonis, va entrar a l'aigua buscant la pilota del seu gos mentre es trobava en una illeta formada al mig de l'embassament i ja no en va poder tornar a sortir.

Desapareix quan buscava una pilota al pantà

L'avís es va rebre divendres a un quart de set de la tarda, quan un testimoni alertava que un noi havia entrat al pantà, però que ningú l'havia vist sortir de l'aigua.

Pantà de Siurana / Pfuel

El noi buscava la pilota del seu gos quan se li va perdre el rastre a l'aigua / ACN

Immediatament es van activar l’helicòpter i 13 dotacions terrestres dels Bombers, entre les quals hi havia submarinistes i efectius de muntanya del GRAE (Grup d’Actuacions Especials), dues embarcacions, el GROS (Grup Operatiu de Suport) i la Unitat de Comandament.

Un veí de Prades de 29 anys

Així, la recerca va ser coordinada per terra, aire i aigua al voltant de tota la zona marcada pels testimonis.

La illeta en què es va veure la víctima per últim cop va ser escorcollada i els subaquàtics del GRAE van fer immersions de fins a 21 metres de fondària amb el suport dels efectius de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra.

Pantà de Siurana / Acn

Troben un cos en la zona de recerca del noi de 29 anys desaparegut al pantà de Siurana / ACN

També hi van participar embarcacions amb sonda, mentre els dispositius terrestres comprovaven les vores de l'embassament i l'helicòpter buscava des de l'aire.

Finalment, després d'una parada tècnica per les condicions meteorològiques, s'ha pogut trobar el cadàver.

Mor un home ofegat a la platja de Roses

Un altre fet tràgic amb aigua va sacsejar l'Empordà aquest dissabte, quan un home de 71 anys va morir ofegat a la platja Santa Margarida de Roses.

Platja de Santa Margarida Roses / Google Maps

Platja de Santa Margarida, a Roses / Google Maps

L'avís es va rebre a la una del migdia i s'informava que havien tret de l’aigua un home i que es trobava inconscient a la sorra. El servei de socorristes, actiu a la platja en el moment, va començar a reanimar la víctima.

A la seva arribada, el Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, va continuar amb les maniobres, sense èxit. Finalment, van poder certificar la mort de l'home, de nacionalitat espanyola, i la Policia Local i Guàrdia Civil es van fer càrrec de les diligències.