Commoció entre els pescadors de Dénia (Alacant). Uns mariners han trobat dos cadàvers que s'han entrellaçat a les seves xarxes mentre pescaven a alta mar. Aquest descobriment s'ha produït quan les recollien i han vist que hi havia dos cossos molt pesats, però lluny de grans peixos del Mediterrani, eren persones sense vida. Els fets han passat entre dijous i divendres, l'últim dels morts ha arribat en una embarcació aquest migdia al port de la ciutat valenciana, segons ha avançat el diari Levante-EMV. Les primeres informacions apunten que podrien ser immigrants que intentant arribar a Europa van naufragar i van caure a l'aigua, morint poc després i abans d'aconseguir trepitjar terra.

Després de tenir coneixement que hi havia dos cossos sense vida que havien estat portats fins a port pels pescadors, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Dénia s'han traslladat fins al moll corresponent del port. Especialment, un cop ha arribat el segon cadàver en un dels vaixells dels mariners. També s'ha desplaçat fins allà el jutge de guàrdia corresponent per realitzar l'aixecament dels cadàvers. La comunitat i els propis pescadors estan consternats per aquesta macabra troballa i la impressió que els hi ha produït que apareguessin dues persones sense vida entre les seves xarxes.

Investigació oberta: tot apunta a immigrants que van naufragar en pastera

Les primeres informacions no esclareixen a qui pertanyen els cadàvers. No obstant això, i segons ha publicat el mitjà citat, tot apunta que són d'immigrants que van caure al mar després d'un naufragi de la pastera o en algun moviment fort del mar quan intentaven arribar a la costa espanyola des del nord d'Àfrica. Tanmateix, la investigació segueix oberta i la Guàrdia Civil intenta descobrir l'origen dels dos cossos i de qui són, per identificar els dos difunts que han aparegut a alta mar, molt a prop de la línia costanera valenciana.