Els dos cadàvers trobats aquest dimecres per un helicòpter de la Guàrdia Civil en Barranco Hondo corresponen al pare i la filla desapareguts des de divendres passat, van confirmar a Efe fonts de l'institut armat.

Els cossos sense vida d'Elio H.G., de 83 anys, i de María de los Ángeles H.B., de 59, van ser localitzats a prop del mar, on va caure el cotxe en el qual viatjaven i havien estat vistos per última vegada a Radazul. Les primeres hipòtesis de la Guàrdia Civil apunten que van acabar sortint expulsats durant els tombs que va donar el vehicle fins a arribar al mar després de precipitar-se per un barranc.

Un rescat complicat

La difícil orografia del terreny ha obligat la intervenció d'efectius del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil, perquè poguessin apropar-se fins on eren els cadàvers.

L'associació SOS Desaparecidos havia publicat aquest dimecres una alerta relacionada amb un home de 83 anys i la seva filla de 59, que van ser vistos per última vegada divendres passat a Radazul, a El Rosario. En l'alerta es detalla que ambdós viatjaven en un cotxe Toyota de color vi abans de desaparèixer.

Segons va indicar el germà i fill dels desapareguts, ambdós van pujar al cotxe amb la intenció d'anar a un centre de salut després de patir ella una crisi d'ansietat, però no van arribar a anar a urgències ni van ingressar als recintes hospitalaris de l'illa.

Mor un hombe després de ser rescatat de l'aigua a Tajao

Un altre succés ha estat destacat per diversos mitjans de comunicació locals. Amb la temporada d'estiu iniciant, malauradament, comencen a sumar-se cada cop més víctimes per ofegament a les platges.

Un home de 53 anys va morir en el vespre d'aquest dimarts després de ser rescatat del mar amb símptomes d'ofegament a Tajao, en el municipi de Tenerife d'Arico.

Fonts del 112 detallen que l'alerta la va rebre a les 20:38 hores quan els informants van dir que havien tret de l'aigua a aquesta persona i que necessitava assistència sanitària.

Fins a l'arribada dels serveis sanitaris i, ja que l'afectat es trobava en parada cardiorespiratòria diverses persones van començar a practicar-li maniobres de reanimació seguint instruccions mitjançant teleassistència d'un metge coordinador del Servei d'Urgències Canari (SUC).

Els professionals del SUC i del centre de salut de la zona van continuar amb les maniobres de reanimació cardiopulmonar avançades sense poder evitar la mort de l'ofegat. La Guàrdia Civil va realitzar les diligències corresponents.