Fa sis anys van trobar els cadàvers d'un home i d'una dona enterrats en una església a Foixà (Baix Empordà). Tot i les estranyes circumstàncies en què van ser trobats, mai es va investigar el cas d'aquestes persones: els seus cossos no tenien ni cap i a un d'ells li faltaven les extremitats. Actualment, encara no han estat identificats. Segons els Mossos d'Esquadra, els cadàvers són massa vells per investigar-los i res apunta que es resolgui el misteri de qui pertanyen els cossos.

La troballa es va fer el setembre del 2015 a l'església de Sant Romà de Sidillà, situada a Foixà, un municipi de poc més de 300 habitants del Baix Empordà. Estaven fent un treball arqueològic a la zona quan, de cop i volta, van trobar un esquelet d'un home al porxo de l'església i, posteriorment, en van trobar un altre que pertanyia a una dona.

Cadàvers sense crani enterrats entre el 1986 i el 1998

Segons els arqueòlegs, els cadàvers van ser enterrats entre el 1986 i el 1998 i no tenen crani. Per aquest mateix motiu, van alertar als Mossos d'Esquadra i es va practicar una autòpsia per determinar les causes de la seva mort, avança El Punt Avui

Mossos d'Esquadra

Fa sis anys van trobar els cadàvers decapitats d'un home i d'una dona a Foixà (Baix Empordà), però no es va arribar a investigar perquè els cossos eren massa vells / Mossos d'Esquadra

El misteri de les circumstàncies de la seva mort

No obstant això, com que els cadàvers són tan antics, resulta molt complicat determinar com van morir i identificar-los. El que sí que van poder determinar els arqueòlegs era que un dels cossos és d'un home de més de 40 anys que tenia una malaltia, possiblement artrosis. El més estrany de tot és que no hi havia cap indici d'haver estat esquarterat, un fet estrany tenint en compte que no té ni cap ni extremitats.

Algú va moure els cadàvers i els va posar a la zona on van ser trobats

L'altre esquelet pertany a una dona de més de 40 anys i, igual que el de l'home, no té crani, però en aquest cas sí que conserva les extremitats. Així i tot, els ossos dels dos cadàvers no estaven posats de manera natural ni tampoc estaven en un taüt, fet que fa pensar que algú va moure els cadàvers anys enrere, explica El Punt Avui.

Els Mossos no investiguen el cas perquè ha prescrit fa més de 30 anys

Segons els metges forenses, aquests cadàvers, sense signes aparents de criminalitat, pertanyen a dues persones que van morir, com a mínim, fa 50 anys. Així i tot, si haguessin estat assassinats, tampoc es podria fer justícia, ja que el crim hauria prescrit fa, com a mínim 30 anys. Per aquest mateix motiu, els Mossos d'Esquadra mai van arribar a obrir una investigació pels fets i el misteri ha quedat sense resoldre.