Efectius de l'Ertzaintza treballen aquest dissabte per esclarir qui és i com va morir la persona que ha aparegut morta amb signes de violència en un restaurant abandonat a Bilbao aquesta passada matinada. Cap a les cinc del matí, els serveis d'emergències han rebut l'avís d'un testimoni que havia trobat el cos sense vida d'una persona en un edifici abandonat a San Roke Bidea, a la zona d'Artxanda, molt a prop del funicular. Agents policials han anat fins al lloc i han confirmat la troballa del cadàver, que presentava signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Segons ha informat el Departament de Seguretat basc, el Servei d'Investigació Criminal Territorial de Biscaia s'ha fet càrrec de la investigació dels fets per esclarir les circumstàncies dels fets i saber com va morir la víctima, que tampoc ha pogut ser identificada i, ara per ara, no se sap qui és. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius de la Policia Científica, que han acordonat la zona i han agafat indicis del lloc on ha aparegut el cadàver que puguin ajudar a resoldre la mort violenta de la víctima. Poc després de les onze del migdia, el cadàver ha estat traslladat a l'Institut Basc de Medicina Legal per poder-lo identificar i que li practiquin l'autòpsia per esclarir les causes de la mort.

Un restaurant abandonat

L'edifici on ha aparegut el cadàver aquesta matinada fa anys que està abandonat i ha estat víctima del vandalisme, amb múltiples destrosses, saquejos, i pintades a les façanes. Fins a l'any 2019 havia estat un restaurant on se celebraven banquets de boda o comunions. D'ençà que va abaixar les persianes, però, el pas del temps no l'ha acompanyat i, tal com han apuntat diverses persones que freqüenten la zona a EITB, és molt habitual veure persones que entren i surten de l'edifici.