Troben un menor d'uns 15 anys d'edat mort ofegat en una bassa dels Tres Salts del Llobregat, dins del terme municipal de Sant Fruitós de Bages. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís que un adolescent, Rayan Mansouri Aya, havia desaparegut a les 11.20 hores, donat pels amics del noi en veure que no sortia de l'aigua després de llançar-se a un gorg. El dispositiu de recerca ha estat format per nou dotacions, incloent una unitat dels GRAE de subaquàtica, fins que l'han localitzat més d'una hora després, a les 12.30 hores. Malgrat les maniobres de reanimació, no han pogut fer res per salvar-li la vida.

En treure el cos de l'aigua, a dos quarts d'una del migdia d'aquest divendres, els facultatius sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) li han realitzat les maniobres de reanimació, però no ha pogut fer res per salvar-li la vida. D'altra banda, el SEM també ha activat l'equip de psicòlegs per assistir amics i familiars, mentre que el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) de Bombers ha activat el suport psicològic pels professionals que han treballat al rescat, al voltant d'una vintena.

Els Mossos d'Esquadra durant el dispositiu a Sant Fruitós de Bages / ACN
Els Mossos d'Esquadra durant el dispositiu a Sant Fruitós de Bages / ACN

El dispositiu dels Bombers de la Generalitat ha constat de dos vehicles de comandament, dos vehicles lleugers, un furgó de salvaments, dues autobombes, el furgó de rescat aquàtic i l'helicòpter polivalent, que ha helitransportat la unitat del GRAE subaquàtic. També hi han participat tres unitats del SEM i tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, els quals ja han obert una investigació al respecte.

Uns amics havien anat a banyar-se amb el Rayan

El noi d'uns 15 anys que ha estat trobat mort a Sant Fruitós de Bages havia anat amb uns amics fins als Tres Salts de Llobregat amb uns amics. Segons les primeres informacions, haurien anat a banyar-se aprofitant que aquest divendres no hi havia classes. Però en llançar-se a un gorg, que té una profunditat de cinc metres, no ha sortit i els propis companys han alertat els serveis d'emergències. En aquests moments estan rebent suport psicològic.

L'adolescent que ha perdut la vida aquest divendres cursava quart d'ESO a l'Institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages. Així ho ha especificat l'ajuntament que ha convocat un minut de silenci a les vuit del vespre com a mostra de condol per la mort del noi quan es banyava en un gorg dels Tres Salts de Llobregat. "El Rayan cursava 4t d'ESO a l'Institut Gerbert d'Aurillac, era usuari de l'equipament juvenil del municipi, el Nexe Jove, i jugava a les files del FC. Fruitosenc", ha informat el consistori en un comunicat. Per aquest accident mortal al poble, també han anunciat que el festival de música electrònica Sant Beat Free d'aquest dissabte queda ajornat.