Els Mossos d'Esquadra van trobar aquest dimecres el cadàver d'un home en avançat estat de descomposició en una caseta abandonada al terme municipal d'Ullà, al Baix Empordà. Al cos sense vida li faltaven algunes parts, que tot sembla indicar que se les hauria menjat algun animal. De fet, en el moment de la troballa hi havia un gos de raça Rottweiler al seu costat que s'ha convertit en el principal sospitós de la mutilació, que es va produir després que la persona hagués mort. L'animal estava assegut al llit i no va tenir cap reacció violenta quan va arribar la comitiva judicial per fer l'aixecament del cadàver.

La víctima, segons apunta El Punt Avui, seria Alfonso Leras, un rodamon que vivia des de fa temps en aquesta caseta acompanyat del gos que es va trobar i que se l'hauria menjat després de morir. La seva identificació, però, serà molt difícil per l'avançat estat de descomposició en què es troba el cos i perquè només li quedava una mà, de la qual s'intentaran extreure empremtes dactilars que el puguin identificar. L'home no portava a sobre cap mena d'identificació a sobre i es té constància que havia perdut la cartera i els papers per la riuada del temporal Glòria. A la caseta tampoc s'ha trobat res que acrediti la seva identitat.

El gos s'hauria menjat el cadàver de l'home després de morir

El cadàver va ser localitzat pels veïns del rodamon, que estaven estranyats perquè feia setmanes que no sabien res d'ell, tot i que sí que veien el seu gos per la zona i li havien arribat a donar menjar. Per això, van anar a la caseta a comprovar que no li hagués passat res i es van trobar el cos sense vida. Tot sembla indicar que l'home podria portar mort entre un i dos mesos, però serà l'autòpsia la que determini quan i com va morir. Els Mossos d'Esquadra i el jutjat de la Bisbal d'Empordà ho estan investigant i no descarten que la mort fos natural i després el gos el devorés perquè no tenia ningú que li donés menjar.