Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un home i una dona que han aparegut sense vida aquesta matinada a Sant Vicenç de Castellet, al Bages. Segons les primeres informacions, al voltant de les tres de la matinada s’ha rebut l’avís d’un incendi a la carretera BV-1229, entre Sant Vicenç de Castellet i el Pont de Vilomara, i s'han pogut localitzar els dos cadàvers.

El cos de l'home en un cotxe i el cos de la dona, cremada, a la zona de l'incendi. A l'interior del cotxe s'ha trobat també un nadó viu, d'entre 1 i 2 anys. Tot sembla indicar que l'home ha matat la dona i després s'ha matat ell mateix.

Un home suïcidat a l'interior d'un cotxe amb un nadó

A l’interior d'un cotxe hi havia l’home, que tot sembla indicar que s’ha suïcidat, i un nadó d’entre un i dos anys, que ha pogut ser tret del cotxe i estabilitzat pel SEM. El nadó ha pogut ser tret del cotxe i no es pateix per la seva vida, segons fonts de la investigació, tot i que també té una ferida per cremada al braç.

L'home presentava un ofegament mecànic a la zona del coll que s'ha produït ell mateix escanyant-se amb un cinturó, segons les informacions recollides pels Mossos.

A l’exterior del cotxe, a pocs metres, els Mossos d’Esquadra han trobat el cos d’una dona cremada i sense vida. Les proves forenses hauran de confirmar si la dona ha mort cremada o ja estava morta abans de ser incendiada. Les investigacions, que ara estan sota secret d'actuacions, seran claus per identificar si el cos de la dona presenta ferides anteriors a l'incendi o no.

No són veïns de la comarca

ElCaso.cat ha pogut saber que la parella trobada morta no és veïna de Sant Vicenç de Castellet ni tampoc sembla que fossin veïns de la comarca. L'home està empadronat a Terrassa, al Vallès Oriental. La dona, de moment, no s'ha pogut identificar plenament pel seu avançat estat de calcinació.

La policia catalana, sota la batuta dels agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Central, ha obert una investigació per identificar els dos cadàvers i aclarir la relació que tenien i si eren parella.

Ara mateix, tot sembla indicar que es tracta d’un nou cas de violència masclista amb el botxí suïcidat, però les investigacions encara estan en una fase molt inicial. El consistori de Sant Vicenç ha condemnat els fets i s'han mostrat consternats.

Mossos ho investiga com un possible crim masclista

Si es confirma aquest extrem, aquesta del Bages serà la setena víctima de la xacra de la violència contra les dones a Catalunya aquest 2021. A l'abril van ser assassinades dues dones, una a Manresa i una altra a la Bisbal del Penedès.

El mes de maig també dues dones van morir a mans de les seves parelles o exparelles, a Creixell i Corbera de Llobregat. I el passat mes de juny una dona va ser assassinada a casa seva per la seva parella, a Porqueres. Fa pocs dies una dona va ser trobada sense vida en un pis de Sabadell. La seva parella s’havia entregat als Mossos confessant el crim i la policia catalana es va desplaçar fins a casa seva i van confirmar l’assassinat. La dona estava amagada en un baül.