Troben el cadàver d'un bebè nounat a Águilas (Múrcia): es tracta del fetus d'un fetus de més de sis mesos i estan intentant localitzar la seva mare i esbrinar si ha patit una mort violenta. 

Els fets van passar el divendres a la tarda en una zona de muntanya d'Águilas, concretament a la zona de La cueva de la tía Petra, situada a la part del darrere de l'estació de tren d'aquest municipi. 

Una parella descobreix un bebè enterrat a la muntanya d'Águilas

Ha estat una parella que estava passejant per la zona els qui han alertat a Emergències de la macabra troballa. De cop i volta, van veure una petita muntanya de sorra i, moguts per la curiositat, es van apropar per veure què hi havia, sense esperar-se que descobririen el cadàver d'un nen acabat de néixer.

Fetus de sis mesos: investigació en mans de la Guàrdia Civil

Es tractava del fetus d'un nen prematur, d'aproximadament, sis mesos, ja que tenia les ungles formades. Immediatament, van alertar a les autoritats i, fins al lloc dels fets, es van desplaçar els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que van obrir una investigació per esbrinar què havia passat.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press

La Guàrdia Civil intenta localitzar la mare d'un nounat enterrat en estranyes circumstàncies en una muntanya d'Águilas (Múrcia) / Europa Press

A l'espera de saber els resultats de l'autòpsia: sense signes aparents de violència

A priori, el cos no presenta signes de violència, però caldrà esperar que li practiquin l'autòpsia per esbrinar com va morir. Les proves forenses seran clau per saber si va néixer viu o mort i quants dies fa que està enterrat, tot i que segons les primeres investigacions, no fa gaires dies que està enterrat.

Revisió de les càmeres de seguretat dels hospitals a la cerca de la mare

Actualment, la Guàrdia Civil està revisant les càmeres de seguretat dels hospitals propers a la zona per veure si localitzen la mare o alguna pista que els pugui portar cap a ella. Tenen diverses hipòtesis sobre la taula, com, per exemple, que la mare hagi patit un avortament natural i que hagi enterrat el fetus, uns fets que encara no han estat 100% corroborats.

Uns fets similars el 2016 a Múrcia: un bebè en un tupper

No és la primera vegada que troben un cadàver d'un bebè en aquestes circumstàncies: l'abril del 2016 van trobar un fetus en un tupper a la muntanya de San José de Múrcia. Més tard van localitzar la mare, que havia patit un avortament natural i havia deixat les restes del seu fill a la muntanya.

Troba un bebè enterrat viu mentre cavava la tomba de la seva filla

Fa dos anys, a l'Índia, es va viure una altra situació similar: una dona que havia perdut la seva filla acabada de nàixer va cavar una tomba per enterrar-la i, de cop i volta, va veure que hi havia un bebè nounat. L'havien enterrat viu i, immediatament, el van traslladar a l'hospital, on va poder ser rescatat, uns fets que van causar gran commoció.